Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 39 (7040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie la bijuterii!

O nouă metodă de înşelătorie, denumită ”regele Cioabă”, a făcut o victimă în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă metodă de înşelăciune, cu un scenariu mai puţin obişnuit, a făcut deja o victimă în judeţ. Prin diverse moduri de operare, răufăcătorii reuşesc să distragă atenţia victimelor şi să le provoace prejudicii majore. După înşelăciunile prin metoda accidentul sau prin cea în care infractorii se dau funcţionari de la firme de utilităţi sau deratizare, în cursul zilei de joi infractorii au profitat de credulitatea unei femei de 67 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, şi au înşelat-o prin metoda ,,regele Cioabă”.  

Scenariul înşelăciunii e unul simplu: femei şi bărbaţi, care pretind că sunt rude ale regelui Cioabă, îşi abordează victimele pe stradă. De obicei îşi îndreaptă atenţia asupra unei femei singure, care poartă bijuterii la vedere. Le arată acestora podoabe aurite şi susţin că le oferă pomană pentru sufletul celui mort (regele Cioabă). Le cer apoi să-şi dea jos propriile bijuterii şi să le aşeze într-un şerveţel, cât timp probează aşa-zisul cadou. Cu multă dexteritate, într-un moment de neatenţie necunoscuţii înlocuiesc şerveţelul cu un altul, în care se află o monedă de un ban. Le spun apoi victimelor să nu deschidă şerveţelul până nu ajung acasă, pentru a nu tulbura sufletul celui mort.

 

O primă victimă a acestui mod de înşelătorie, înregistrată deja la Câmpulung Moldovenesc

Chiar şi cu acest mod de operare, care pare greu de crezut că poate păcăli pe cineva, au făcut deja în judeţ o primă victimă.

Joi dimineaţă, o femeie de 67 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, a sunat la 112, sesizând că a fost victima unei astfel de înşelăciuni. Fapta avusese loc cu câteva minute în urmă pe strada Fraternităţii din municipiu, autoarea fiind o femeie necunoscută.

Verificările au arătat că în jurul orei 09:30, femeia de 67 de ani se deplasa către domiciliu, iar pe strada Fraternităţii a fost abordată de către o persoană necunoscută de sex feminin, care a întrebat-o cum să ajungă la cimitirul din apropiere, deoarece vrea să dea ceva de pomană pentru „regele Cioabă”. Persoana respectivă a pus mâna pe victimă în timp ce vorbea cu ea şi i-a spus să nu se teamă, întrucât este o persoană credincioasă. Femeia de 67 de ani i-a explicat cum să ajungă la cimitir, după care şi-a continuat drumul spre casă, în timp ce femeia necunoscută a mers în direcţia opusă. În drum spre locuinţă, femeia de 67 de ani a băgat mâna în buzunar şi a găsit nişte şerveţele de hârtie, în care se aflau un lănţişor, o pereche de cercei şi un inel din metal comun, de culoare galbenă. În acel moment victima a observat că nu mai are inelele la mână, cerceii din urechi şi nici lănţişorul cu cruciuliţă de la gât, iar când a verificat portofelul a constatat că din acesta îi lipsea suma de 984 de lei.

Femeia păgubită a declarat că nu îşi aminteşte nimic, nici cum a rămas fără bijuterii şi fără suma de bani şi nici nu îşi aminteşte cum au ajuns bijuteriile false în buzunarul ei. Ea le-a declarat poliţiştilor că autoarea era singură în momentul în care a abordat-o şi nu a observat nici un autoturism din care să fi coborât sau în care să se fi urcat după comiterea faptei. În urma înşelăciunii, victima a suferit un prejudiciu de circa 3.700 de lei, reprezentând suma de 984 de lei şi bijuteriile din aur. Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă metodă de înşelătorie, denumită ”regele Cioabă”, a făcut o victimă în judeţ.
 Vizualizări articol: 4538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O nouă metodă de înşelătorie, denumită ”regele Cioabă”, a făcut o victimă în judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei