Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 39 (7040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Paşi mici

Timpul de aşteptare între proba teoretică şi cea practică pentru permis auto s-a redus la 3 luni la Suceava şi 5 luni în celelalte oraşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Examinarea la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se susţine fără programare prealabilă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi. Se menţine, în schimb, un decalaj destul de mare între momentul promovării examenului teoretic şi susţinerea probei practice, mai ales în cazul candidaţilor examinaţi în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Fălticeni. Prefectul Adomnicăi a precizat că pentru persoanele declarate admis la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere programarea la proba practică, în municipiul Suceava, este la aproape 3 luni, iar în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Fălticeni, programarea este la 5 luni.  

Conform datelor prezentate de prefect, la Compartimentul Regim permise de conducere, în prima lună a acestui an au fost emise 3.188 de permise de conducere. Numărul total al deţinătorilor de permis de conducere, din judeţul Suceava, la data de 13 februarie a.c., era de 242.642 de persoane.

Menţionăm că, în prezent, activităţile pe linie de permise şi înmatriculări se desfăşoară în baza programărilor online. Decalajele sunt de o zi pentru implementarea dosarului de examinare la proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere; 20 de zile pentru preschimbarea permisului de conducere, obţinut în România sau în străinătate; 53 de zile pentru înmatricularea sau transcrierea vehiculului; 5 zile pentru obţinerea autorizaţiei provizorii de circulaţie.

 

Rezervările online îşi dovedesc eficienţa, chiar dacă mai lent decât era de aşteptat

Sistemul rezervărilor online la Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberare Permise Suceava a fost instituit de prefectul Mirela Adomnicăi în luna decembrie a anului 2017, ca măsură de deblocare a acestui serviciu şi de combatere a samsarilor care traficau rezervări pentru înmatricularea vehiculelor.

În ceea ce priveşte proba practică pentru obţinerea permisului auto, deşi la începutul anului trecut prefectul a decis, prin ordin, susţinerea acestui examen doar în municipiul Suceava, ulterior a renunţat la această măsură, în urma protestelor reprezentanţilor şcolilor de şoferi şi a lăsat la latitudinea candidaţilor dacă se înscriu la examenul practic în Suceava sau în Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi sau Fălticeni.

Decizia de desfiinţare a celorlalte puncte de examinare a fost motivată de prefectul Mirela Adomnicăi prin gradul diferit de dificultate a traseelor de la o localitate la alta, necesitatea unei echităţi între candidaţi în ceea ce priveşte accesul la acelaşi nivel de dificultate a traseului, necesitatea ca examinatorul să evalueze candidatul cu privire la încadrarea corectă pe drum, pe benzile de circulaţie, în intersecţiile cu sens giratoriu, în curbe, preselectarea benzilor şi comportamentul corect la semafoare, iar toate aceste condiţii sunt îndeplinite doar de municipiul Suceava. Pe lângă acestea, ea a mai invocat numărul scăzut de examinatori şi faptul că prin aducerea candidaţilor la Suceava se economisesc orele consumate de examinatori cu deplasarea la punctele din celelalte oraşe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Timpul de aşteptare între proba teoretică şi cea practică pentru permis auto s-a redus la 3 luni la Suceava şi 5 luni în celelalte oraşe.
 Vizualizări articol: 3073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Timpul de aşteptare între proba teoretică şi cea practică pentru permis auto s-a redus la 3 luni la Suceava şi 5 luni în celelalte oraşe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei