Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 39 (7040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţionare

CCI avertizează firmele sucevene cu privire la o tentativă de înşelăciune din partea unei companii din Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Suceava atrage atenţia firmelor din judeţ cu privire la o nouă tentativă de înşelăciune practicată de o companie cu sediul în Germania. Potrivit unei informări a CCI Suceava, firma în cauză este ERC European Register Of Commerce, DAD GmbH (VAT-DE 813739877, Alter Wall 65, DE-20457 Hamburg, Germania), care, printr-o adresă aparent administrativă cu privire la aplicarea Regulamentului General Privind Protecţia Datelor (GDPR), solicită verificarea, completarea şi trimiterea datelor de contact ale societăţii destinatare în scopul obţinerii unor sume de bani.

Reprezentanţii CCI Suceava îi sfătuiesc pe oamenii de afacere suceveni să trimită o adresă de refuz a plăţii, având în vedere că ar exista, în mod formal, un contract între firmele care primesc aceste adrese şi ERC European Register Of Commerce, DAD GmbH. „Dacă nu le daţi de înţeles că refuzaţi plata, în caz că se ajunge în instanţă, având în vedere că şansele ca firma nemţească să vă dea în judecată sunt foarte mici, dar există, instanţa se poate pronunţa foarte uşor în favoarea lor, pe raţiunea că există o comandă onorată, există o factură neonorată, necontestată, deci sunteţi buni de plată”, se arată în avertizarea transmisă de CCI Suceava companiilor din judeţ.

CCI Suceava sfătuieşte firmele sucevene care primesc astfel de adrese din partea companiei germane să nu plătească nici un ban şi să nu răspundă la solicitarea de a furniza datele societăţii sau ale cardului de credit. „Firma nemţească va încerca să exercite presiune prin diverse căi, trimiţându-vă notificări de creştere a cheltuielilor, de transfer la cabinet de avocatură, telefoane etc. Vă recomandăm să nu răspundeţi la solicitare, având în vedere că aceasta este de fapt o comandă deghizată, în urma căreia veţi primi o factură de 977 de euro”, transmite CCI Suceava.

Potrivit CCI Suceava, firmele care au răspuns deja la solicitarea companiei germane şi au primit factura sunt rugate să sesizeze Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CCI avertizează firmele sucevene cu privire la o tentativă de înşelăciune din partea unei companii din Germania.
 Vizualizări articol: 3838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
CCI avertizează firmele sucevene cu privire la o tentativă de înşelăciune din partea unei companii din Germania5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei