Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 39 (7040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Informatică şi Ecoturism

"Just4fun”, tabără de cinci zile organizată de Palatul Copiilor Suceava, la Pătrăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Palatul Copiilor Suceava, prin Cercul de Informatică şi Cercul Ecoturism, a organizat, în perioada 4-8 februarie, la Cabana Crujana – Pătrăuţi, o tabără de iarnă pentru elevi. Activitatea educativă desfăşurată pe parcursul a cinci zile a inclus concursuri cu tematică diversă, jocuri cu delicii culinare, jocuri sportive şi activităţi interactive folositoare pentru cunoaştere şi autocunoaştere. Tabăra de iarnă ”Just4fun”, ediţia a III-a, a oferit elevilor participanţi un cadru favorabil dezvoltării creativităţii şi sensibilităţii lor, a exersării unor comportamente civilizate, a respectării unor reguli de grup (program) şi a învăţării prin acţiune şi joc.

În prima zi, copiii au făcut o drumeţie prin împrejurimile cabanei, au realizat diverse construcţii din zăpadă, şi-au trasat responsabilităţi, au ales sigla reprezentativă fiecărei echipe, au făcut jocuri cu delicii culinare: brioşe cu răvaşe, dar şi jocuri de masă: şah, remi, scrabble, europolis. În cea de-a doua zi a taberei, copiii au plecat la vânătoare de comori, au făcut drumeţii cu un mijloc de transport nepoluant, au vizitat Biserica ”Înălţarea Sfintei Cruci”, patrimoniu UNESCO, iar la „Seara creativă” şi-au prezentat „desenele încrederii”, apoi au continuat povestea (participanţilor li s-a oferit fragmentul de început al unei poveşti, urmând ca fiecare echipă să o completeze conform propriei sensibilităţi şi viziuni).

 

Jocuri creative, concursuri, premiere

În ziua a treia, echipele de elevi au vizitat Mănăstirea Dragomirna, după care s-au întors în tabără şi au făcut în bucătărie clătite personalizate, au luat „prânzul mulţumirii”, s-au pregătit pentru parada popoarelor: numele, limba, portul, imnul şi dansul poporului, pentru ca seara să se încheie cu „mima” (la care grupurile de copii se separă, în cadrul grupului fiecare membru va prezenta membrilor echipei sale prin mimică şi gestică cuvântul primit. Câştigă echipa care a reuşit să mimeze cele mai multe cuvinte); parada popoarelor (”Cicilia” şi ”Rodacalusta”) şi seara de film (”Mowgli - Legend of the Jungle”).

În ziua următoare s-a desfăşurat Concursul Eco – Media, vizionarea filmului ”România neîmblânzită”, urmată de un chestionar: ”Ascultă şi recunoaşte animalul după sunetul caracteristic”. ”Salata de fructe” a fost un alt joc agreat de elevi, joc şi aplicaţie practică. Copiii au primit numele a trei fructe diferite (portocale, ananas şi banane). Liderul grupului stă în mijlocul cercului, neavând scaun, şi strigă numele unui fruct. Acei jucători care au numele strigat trebuie să schimbe scaunul cât mai repede posibil. Conducătorul jocului face la fel şi dacă acesta reuşeşte să ocupe un loc cel care rămâne fără scaun rămâne în mijlocul cercului, jocul continuând astfel. Din când în când se poate spune „Salată de fructe” şi atunci toţi trebuie să-şi schimbe scaunul. Nu este permis să stai pe scaunul de lângă tine.

De asemenea, copiii au preparat o salată de fructe veritabilă. Fiind foarte gustoasă, a fost savurată de toţi participanţii. Spre seară, s-a făcut un foc de tabără, s-a luat „Cina încrederii”, urmată de „Seara talentelor” şi  „Jocul Adăpostul” (se face un cerc din sfoară). Participanţilor li s-a explicat că în interiorul cercului este un adăpost în care se pot refugia în cazul atacului ”extratereştrilor”. Când liderul grupului strigă ”Vin extratereştrii!”, toţi membrii „popoarelor ciciliene şi rodacaluste” trebuie să se adăpostească în interiorul cercului. Cercul va fi micşorat din ce în ce mai mult pentru ca membrii popoarelor să găsească o metodă de a se adăposti. Scopul jocului este testarea capacităţii de a lucra în echipă. În ultima zi de tabără, coordonatorii taberei, prof. dr. Ştefania Şoiman şi prof. drd. Nicoleta Bumbu, i-au premiat pe cei mai creativi elevi şi copiii au completat un chestionar de feedback. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Just4fun”, tabără de cinci zile organizată de Palatul Copiilor Suceava, la Pătrăuţi.
 Vizualizări articol: 1459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Just4fun”, tabără de cinci zile organizată de Palatul Copiilor Suceava, la Pătrăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei