Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 32 (7033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident groaznic

O bătrână a murit călcată de o autobasculantă la o trecere de pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un groaznic accident rutier s-a petrecut ieri la o trecere de pietoni din municipiul Suceava, în locul în care acum câțiva ani a mai avut loc o tragedie. O bătrână în vârstă de 69 de ani, Olga Ciobanu, care s-a angajat în traversarea străzi Gheorghe Doja, a fost călcată de o autobasculantă. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 15.00, la trecerea de pietoni de lângă intersecția străzii Gheorghe Doja cu Jean Bart, în zona Conlemn. Martorii accidentului au trăit scene de coșmar. Femeia în vârstă de 69 de ani avea leziuni înfiorătoare. Biata femeie avea un picior strivit și multiple alte leziuni.

Echipajul de la SMURD ajuns la fața locului i-a acordat primul ajutor femeii chiar lângă roțile vehiculului greu.

Dorin Aelenei, unul din localnicii ajunși la fața locului imediat după accident, a relatat:

„Când am ajuns, femeia era la un metru de roțile basculantei și i se făceau manevre de resuscitare, era căzută la pământ, cu fața în sus. La un moment dat era conștientă, dar avea un picior strivit total, după care a intrat iarăși în stare de inconștiență, când au băgat-o în ambulanță nu mai mișca”.

La aproximativ o oră de la accident, echipajul SMURD a declarat decesul femeii, în ambulanță.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a declarat că din primele verificări rezultă că femeia s-ar fi angajat regulamentar în traversare. Așa par să indice toate datele, însă polițiștii încercau aseară să găsească și imagini de pe o cameră de supraveghere, pentru a se lămuri pe deplin.

Șoferul, Mihai Țibichi, în vârstă de 50 de ani, din Liteni, care circula pe sensul de mers dinspre Ițcani spre Burdujeni, nu a avut viteză prea mare, însă nu a reușit să oprească la timp vehiculul greu. Este foarte posibil ca acesta să o fi văzut foarte târziu pe femeie.

Bătrâna era cunoscută de oamenii din zonă pentru că vindea lumânări la biserica din apropiere, de pe strada Jean Bart.

Șoferul a fost verificat cu etilotetsul, rezultând că nu a consumat alcool.

Polițiștii rutieri au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările, pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

 

Un copil de 5 ani, accidentat mortal în același loc

La aceeași trecere de pietoni, în iulie 2014, a mai avut loc un accident mortal. Atunci, un copil în vârstă de 5 ani a fost lovit violent de o mașină condusă de un șofer care pur și simplu nu l-a văzut pe băiețel că traversează. Copilul traversa împreună cu vara sa, care a fost și ea rănită în accident, dar a scăpat cu viață. Șoferul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare după acel accident rutier.

 

Numărul accidentelor pe treceri de pietoni, în creștere accentuată 

Semnalul de alarmă care trebuie luat în seamă atât de pietoni, cât și de șoferi este că în ultimul an de zile s-a înregistrat o creștere îngrijorătoare a numărului de accidente la trecerile de pietoni din județul Suceava.  

Pe parcursul anului trecut, 25 de accidente grave s-au produs din cauza neacordării de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversare. În urma celor 25 de accidente au murit 8 pietoni, 19 au fost răniți grav și 4 au fost răniți ușor. Numărul de accidente pe trecerea de pietoni este în creștere mare față de anul 2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână a murit călcată de o autobasculantă la o trecere de pietoni.
 Vizualizări articol: 4727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O bătrână a murit călcată de o autobasculantă la o trecere de pietoni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei