Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 32 (7033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Băişanu a anunţat că a obţinut suplimentarea fondurilor pentru mai multe proiecte de infrastructură din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că a reuşit să obţină suplimentarea fondurilor care urmează să fie alocate pentru mai multe proiecte de infrastructură din judeţ. Vicepreşedinte la nivel naţional al ALDE, Alexandru Băişanu a participat, în cursul zilei de miercuri, la o serie de discuţii pe această temă cu parteneri din cadrul PSD, la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

După întâlnire, Băişanu a precizat că, în primul rând, în cadrul negocierilor a susţinut, cu argumente, necesitatea alocării întregii sume contractate, de 61,2 milioane de lei, pentru finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei în luna iunie a acestui an. Deputatul ALDE Suceava a subliniat faptul că deşi în proiectul de buget de stat pentru 2019 s-a prevăzut alocarea a 47 de milioane de lei, în urma discuţiilor de miercuri s-a convenit ca pentru centura Sucevei să fie alocată întreaga sumă necesară pentru finalizarea investiţiei. De asemenea, Alexandru Băişanu a spus că tot în urma argumentelor pe care le-a prezentat, s-a stabilit alocarea pentru anul 2019 a unei sume de 35,3 milioane de lei pentru şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, din totalul sumei necesare pentru finalizarea lucrărilor, de aproape 190 de milioane de lei.

Nu în ultimul rând, deputatul ALDE de Suceava a declarat că a reuşit să obţină şi alocarea de fonduri prin Legea bugetului de stat pentru 2019, respectiv un milion de lei, pentru şoseaua de centură a municipiului Fălticeni. El a explicat că suma de un milion de lei va fi folosită pentru refacerea studiului de fezabilitate, după care urmează să se aloce 200 de milioane de lei, din credite de angajament, pentru începerea investiţiei.

 

Băişanu: Moldova şi Bucovina au nevoie de infrastructură mare

De precizat că înainte de şedinţa cu partenerii din PSD, Alexandru Băişanu a declarat că în plenul Camerei Deputaţilor a atras atenţia Guvernului României că pentru zona Moldovei şi Bucovinei nu au fost alocate sume de bani pentru proiecte mari de infrastructură. „Declaraţia mea este un semnal de alarmă tras Guvernului României. Semnal de alarmă pe care l-am mai folosit şi pe vremea Guvernării PDL, şi pe vremea Guvernării PNL – USL, şi o fac şi acum. Lucrurile sunt foarte simple şi în văzul tuturor. Stimaţi colegi guvernanţi, dragi parlamentari, dragi colegi. În România există şi Moldova şi Bucovina. Ele există nu numai atunci când sărbătorim Centenare, ci există în fiecare zi”, a spus Băişanu.

El a arătat că marea majoritate a fondurilor pentru infrastructură se duc în Ardeal şi Bucureşti, în timp ce alocările pentru Moldova „au fost zero lei”. „Nu cred că e corect şi, dacă vrem să dăm Moldova altcuiva, vrem să o lăsăm într-o stare de înapoiere maximă, vrem să-i tăiem aripile din punct de vedere economic, turistic, al dezvoltării, haideţi să continuăm la fel. Să alocăm tot zero pe mare infrastructură în Moldova şi, cu siguranţă, domnilor care aţi guvernat România timp de 28 de ani, până acum, veţi fi foarte fericiţi şi mândri de ceea ce nu aţi făcut. Cu ghilimele, evident”, a declarat deputatul ALDE de Suceava, care a adăugat că Moldova are nevoie de infrastructură mare, cum ar fi autostrada Ungheni – Târgu Mureş sau drumul rapid Siret – Suceava – Bucureşti, dar şi de şosele de centură, cum ar fi şi cea a Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu a anunţat că a obţinut suplimentarea fondurilor pentru mai multe proiecte de infrastructură din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 4 voturi
Băişanu a anunţat că a obţinut suplimentarea fondurilor pentru mai multe proiecte de infrastructură din judeţul Suceava1.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei