Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 32 (7033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Holzindustrie Schweighofer - doi ani de implementare cu succes a planului de acţiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Implementat din ianuarie 2017, planul de acţiune Holzindustrie Schweighofer include un set complex de măsuri pentru combaterea fenomenului tăierilor ilegale şi pentru a susţine dezvoltarea sustenabilă a industriei lemnului în România. Măsurile introduse pe parcursul a doi ani depăşesc cu mult cerinţele legislaţiei şi reglementărilor în vigoare, iar compania a investit mai mult de un milion de euro în arhitectura strictă de securitate a lanţului de aprovizionare.

 

Controale stricte şi protejarea zonelor forestiere sensibile

Începând din aprilie 2017, toate camioanele care livrează buştean către fabricile de cherestea Holzindustrie Schweighofer sunt monitorizate cu ajutorul sistemului Timflow. Peste 800 de camioane sunt echipate cu dispozitive GPS dedicate, iar rutele parcurse sunt înregistrate cu precizie. Aceasta este o măsură de transparenţă unică în România, prin care Holzindustrie Schweighofer pune la dispoziţie pe www.timflow.com hărţile GPS şi fotografii ale camioanelor încărcate înainte de a porni la drum. În prezent, peste 28.000 de transporturi înregistrate în ultimele 12 luni sunt disponibile pe platformă.

Măsurile stricte de trasabilitate, inclusiv în cazul lemnului livrat din depozite, sunt menite să asigure faptul că furnizorii companiei respectă politica „Zero lemn din parcurile naţionale”. Pentru inspecţii în teren şi auditarea furnizorilor, aproape 40 de angajaţi din departamentele de Achiziţii şi Control ale Holzindustrie Schweighofer parcurg fiecare până la 5.000 km lunar.

În acelaşi timp, compania continuă politica de „Zero toleranţă” pentru livrările de lemn din surse controversate. Drept urmare, numai în 2018, opt companii furnizoare au fost suspendate din lanţul de aprovizionare pentru nerespectarea Politicii de aprovizionare cu masă lemnoasă a Grupului Schweighofer.

 

Transparenţă şi dialog

Pe parcursul anului 2018 compania a continuat dialogul susţinut cu părţile interesate, care a avut drept rezultat publicarea primului Raport de Sustenabilitate Holzindustrie Schweighofer. Elaborat în conformitate cu standardele Global Reporting Initiative (GRI), raportul oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra activităţilor principale ale companiei, precum şi asupra rolului asumat în contextul industriei de prelucrare a lemnului din România. Raportul este disponibil pe site-ul companiei, www.schweighofer.ro, în secţiunea Responsabilitate.

În acelaşi timp, a continuat politica „Porţilor deschise” pentru mass-media şi organizaţii neguvernamentale. Peste 120 de jurnalişti din presa internaţională şi din România au vizitat fabricile şi birourile Holzindustrie Schweighofer în 2017 şi 2018. Reprezentanţi ai ONG-urilor şi alţi vizitatori importanţi, precum europarlamentarul Thomas Waitz (Partidul Verzilor Europeni), au putut vedea cu ochii lor cum funcţionează arhitectura de securitate a companiei, inclusiv sistemul de trasabilitate Timflow. Consultările publice pe teme de securitate a lanţului de aprovizionare au continuat periodic. Aproape 750 de reprezentanţi ai ONG-urilor, ai industriei, ai autorităţilor sau ai mediului universitar au participat la aceste consultări în ultimii doi ani.

 

Reîmpădurirea zonelor forestiere cu dificultăţi de regenerare

Lansată în toamna anului 2017, iniţiativa „Pădurea de Mâine” are ca obiectiv plantarea unui milion de puieţi şi continuarea cu lucrări de întreţinere timp de şapte ani, până în 2024. După acţiunea de debut din luna noiembrie 2017 proiectul a generat mult entuziasm şi mai mult de o mie de voluntari s-au alăturat acţiunilor de plantare din primăvara anului 2018. Peste 160.000 de puieţi au fost plantaţi până în acest moment în opt zone cu dificultăţi de regenerare de-a lungul Carpaţilor. O prezentare dinamică a tuturor acţiunilor de plantare este disponibilă pe pagina proiectului.

În primăvara ce urmează, iniţiativa va continua acţiunile de plantare într-un ritm accelerat – opt noi parcele au fost identificate în şase judeţe din România, cu o suprafaţă totală de peste 40 ha. În acelaşi timp, în zonele în care s-au făcut plantări anul trecut se vor executa lucrări de îngrijire (descopleşiri, completări). Programul complet şi locaţiile exacte vor fi anunţate în curând pe site-ul www.padureademaine.ro.

„Sustenabilitatea este o parte esenţială a misiunii şi viziunii companiei. Sperăm să transmitem un semnal clar al angajamentului nostru şi să reiterăm că vedem în critici un imbold către mai multă transparenţă şi către dialog şi că, prin urmare, luăm măsuri în acest sens”, a declarat Michael Proschek-Hauptmann, director de sustenabilitate şi conformitate al Grupului Schweighofer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Holzindustrie Schweighofer - doi ani de implementare cu succes a planului de acţiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Holzindustrie Schweighofer - doi ani de implementare cu succes a planului de acţiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei