Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 32 (7033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fără regula caducă a golului în deplasare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Această mostră de El Clasico ”de după” s-a terminat scontat, adică la egalitate. Totuși, dacă de Ronaldo nu se mai punea problema, am avut parte și de puțin Messi, chiar dacă diminuat. Ca experiment, Liga spaniolă a decis să anuleze regula golului în deplasare, care de mult timp nu mai stimula apetitul ofensiv pe terenuri străine, ci mai degrabă îl inhiba pe cel al gazdelor. De câte ori n-ați auzit declarația standard ”important e că nu am primit gol”? Inițial fără Messi, Barcelona și-a confirmat fragilitatea, scăpând însă doar cu un gol primit. Junele Vinicius, altminteri un ”real câștig pentru Real”, și-a dorit să facă mai multe decât era cazul, astfel că și-a afectat singur randamentul. Emblematică faza în care se luptă efectiv cu coechipierul Benzema pentru a continua o acțiune de contraatac supranumerică. În ceea ce privește tabăra catalanilor, rareori s-a putut vedea un joc mai inconsistent din partea lui Luis Suarez, mai slab chiar decât în perioada aceea în care marca o dată la cinci ocazii! În schimb, eliberat de presiune, brazilianul Malcolm a fost vioara întâi, peste conaționalul Coutinho. El, ca și Dembele, trebuie exonerați de teama de a greși, de obsesia autoindusă de a-l căuta pe Messi. Nu-l vor putea niciodată înlocui, s-a văzut și din șerpuirile nefinalizate ale lui Malcom, deficitar la ultima pasă, dar măcar vor putea fi cea mai bună versiune a lor. Încurajator pentru ea, Barcelona a reușit egalarea până la intrarea lui Messi, la o fază la care au contribuit patru catalani: Pique a venit cu pasa lungă, în spatele apărării adverse, pentru Jordi Alba, acesta s-a insinuat și a încercat să strecoare mingea pe lângă un Navas ieșit la sacrificiu, din respingerea acestuia mingea a ajuns la Suarez, în unghi, șut în bară – cu senzația că Ramos ar fi respins oricum, ricoșeu pe partea cealaltă, de unde Malcom șutează cu tupeu și cu ceva noroc. Ramos aproape reușise să ajungă la bara opusă, dar în acel iureș și-a pierdut reperele și a lăsat mingea să treacă de parcă ieșea afară! În fine, Messi a contribuit cu vreo două pase care ar fi putut tranșa meciul, numai ca Alena e încă necopt, însă ocazia mai mare i-a aparținut lui Bale, blocat de un apărător după ce servit de un Benzema excesiv de altruist. Boateng nu și-a făcut loc nici acum, în România n-a putut fi văzut până acum în tricoul Barcelonei, căci meciul cu Sevilla din turul precedent n-a fost televizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără regula caducă a golului în deplasare.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fără regula caducă a golului în deplasare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei