Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 31 (7032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inconştienţi pe şosele

Urmărire în trafic, în miez de noapte. La volan era un tânăr fără permis, care mirosea a alcool

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii angrenaţi într-o acţiune de control, marţi noapte, au prins mai mulţi şoferi băuţi, întocmind două dosare penale pentru consum de alcool şi două pentru refuzul de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Mai problematic a fost un caz de la Păltinoasa, unde un şofer nu a oprit la semnalul agentului din trafic şi a încercat să-şi piardă urma pe un drum secundar. În maşină, poliţiştii au găsit doi bărbaţi, iar ambii miroseau a alcool. Cel care era la volan nici nu avea permis de conducere, a rezultat după verificările în baza de date.

 

O urmărire în trafic după un şofer care s-a ales cu dosar penal pentru două infracţiuni

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 0.15, un echipaj de la Poliţia oraşului Gura Humorului, în timp ce efectua un control pentru depistarea şoferilor băuţi, pe DN 2E, la Păltinoasa, a făcut semnal de oprire unui autoturism Fiat, care circula dinspre Solca către Păltinoasa. Şoferul a virat pe un drum de acces spre câteva imobile, unde a fost urmărit de poliţişti, cu autospeciala de serviciu. Şoferul s-a oprit pe terenul din spatele unei case.  

În maşină, poliţiştii au găsit doi bărbaţi, ambii din Solca.

S-a stabilit că la volan s-a aflat un tânăr în vârstă de 31 de ani, care a refuzat verificarea cu etilotestul. El a fost condus la spitalul din Gura Humorului, unde, în prezenţa medicului de gardă, a refuzat şi recoltarea de probe de sânge.

După verificările în baza de date a rezultat şi a doua infracţiune: conducere fără permis. Infracţiunea de refuz de recoltare a probelor pentru stabilirea alcoolemiei în sânge este pedepsită mai aspru decât consumul de alcool în sine. Codul Penal prevede doar închisoare, nu şi amendă penală, pentru această infracţiune.

 

Şoferi cu alcoolemii mari, depistaţi în Suceava şi la Sadova

În alte trei cazuri, tot marţi noapte, au fost depistaţi şoferi băuţi, cu alcoolemii mari, două chiar foarte mari.

Marţi noapte, în jurul orei 22.00, un echipaj de la Biroul Rutier Suceava a oprit pentru control, pe strada Slătioarei, un autoturism BMW, condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani. Acesta emana halenă alcoolică, iar în urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat concentraţia de 1,04 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Cu o alcoolemie şi mai mare a fost depistat un şofer din Pojorâta, tras pe dreapta marţi noapte, la 23.30, pe raza comunei Sadova. Tânărul în vârstă de 27 de ani, care conducea un Ford Mondeo, avea concentraţia de 1,15 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au constatat faptul că tânărul avea probleme de echilibru când a coborât din maşină. Condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, tânărul nu şi-a dat consimţământul pentru a i se recolta probe de sânge. În aceste condiţii, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În fine, la ora 2.30 din noapte, poliţiştii de la Secţia Dărmăneşti au prins un şofer în vârstă de 19 ani, din Stroieşti, cu o concentraţie de 0,72 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmărire în trafic, în miez de noapte. La volan era un tânăr fără permis, care mirosea a alcool.
 Vizualizări articol: 2067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urmărire în trafic, în miez de noapte. La volan era un tânăr fără permis, care mirosea a alcool0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei