Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 31 (7032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte din fonduri externe

Primăria Suceava vrea să atragă finanţări europene de 45 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va accesa anul acesta 32 de milioane de euro, din fonduri europene, dar până la finele perioadei de finanţare 2014-2020 vrea să atragă, prin proiecte, în total, 45 de milioane de euro.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi s-a arătat deranjat de dezinformările repetate vehiculate pe reţelele de socializare, în care se dă exemplul altor oraşe, precum Cluj-Napoca şi Oradea, la atragerea de fonduri europene, în vreme ce pentru Suceava se dau cifre greşite, departe de cele reale.

„Ne place să ne comparăm cu alte municipii, iar dezinformarea este foarte mare. Banii alocaţi pe localităţi sunt negociaţi şi alocaţi în funcţie de numărul de persoane din acele localităţi. Pe Regiunea Nord-Est, municipiul Bacău are alocaţi 40 de milioane de euro, Botoşani - 32 de milioane de euro, Iaşi - 58 de milioane de euro, Piatra Neamţ – 32 de milioane de euro, Suceava – 32 de milioane de euro, Vaslui – 27 de milioane de euro. Ca exemplu, Cluj-Napoca are 45 de milioane de euro, Oradea - 36 de milioane de euro, bani pe axa prioritară 4, care pot fi accesaţi dacă depui proiecte”, a explicat viceprimarul sucevean.

Primăria Suceava are depuse până acum proiecte de 27 de milioane de euro, pentru diferenţa de bani, până la 32 de milioane de euro, urmând să fie depuse proiecte până în luna martie a acestui an.

Cel mai mare proiect depus este cel pentru realizarea unui „sistem integrat de transport public în municipiul Suceava - 25 de autobuze de 12 metri, 10 autobuze electrice de 6 metri, 44 de staţii de încărcare, 47 de staţii de transport public de călători, reabilitare strada Vasile Pârvan”.

Reprezentantul Primăriei Suceava a precizat că, pe lângă proiectele pentru sumele alocate, vor mai fi depuse proiecte suplimentare, de până la 131% din valoarea iniţială, în ideea de a beneficia de fondurile care rămân neutilizate de către alte oraşe, care nu depun proiecte pentru tot ce li s-a repartizat iniţial.

„În total vom avea depuse proiecte de 45 de milioane de euro, din care 32 de milioane de euro sunt sigure, iar restul în funcţie de sumele care rămân neutilizate de către alte oraşe. Eu zic că este foarte bine, ţinând cont că la bugetul Sucevei, care este de 330 de milioane de lei – nu ne comparăm nici cu Oradea, nici cu Cluj, avem finanţări de 151,665 milioane de lei accesate anul acesta pe proiecte”, a completat viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ.

Termenul de depunere a proiectelor pe fonduri europene a fost prelungit din nou până la 29 martie 2019, pentru că alte municipii nu au depus deloc proiecte: Bacău – valoare solicitată 0, Botoşani – 0, Iaşi – 52 de milioane de euro, Piatra Neamţ – 6 milioane, Vaslui – 6 milioane, Suceava – 27 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să atragă finanţări europene de 45 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primăria Suceava vrea să atragă finanţări europene de 45 de milioane de euro1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei