Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 31 (7032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţia de pictură „Armonii liturgice” a artistului Konstantyn Ungureanu Box

Expoziţia de pictură intitulată „Armonii liturgice” a cunoscutului artist Konstantyn Ungureanu Box este găzduită în perioada 1-17 februarie 2019 de Galeriile de Artă „Lascăr Vorel”, din Piatra Neamţ. Noutăţile prezentate de artist către publicul nemţean iubitor de artă au avut un real succes şi un impact emoţional covârşitor ce a transpus realmente individualitatea puternică a artistului, emoţiile, dar şi trăirile sale interioare.

Deşi artistul Konstantyn Ungureanu Box abordează o manieră de exprimare impulsivă, masivă, pe suprafeţe mari şi amplu feţuite, unde totul este într-o frământată mişcare spre o prefacere sau refacere sufletească, pictura sa dobândeşte într-un mod interesant un aspect de o oarecare distincţie. Acesta îşi are paleta sa şi mânuieşte abil pensula, cu gesturi largi, într-o gamă de culori restrânsă.

Liniile desenului fug, se cheamă, se resping, se încheagă într-un ritm ascuns în cumpătarea formelor şi a culorilor ce se acordă în tonuri austere, ce sunt născute dintr-un nucleu de gravitate expresivă şi intens sentiment. Artistul întrebuinţează o tehnică de o rigoare tumultoasă, iar pornirea picturală este surprinzător de aprigă. Viziunea lui Konstantyn asupra lumii terestre, dar şi a celei celeste creează unitatea estetică a tablourilor sale care redau impresia asupra lumii aşa cum a fost ea resimţită direct de către artist.

Konstantyn se situează la performanţa în care ştie şi îşi asumă să construiască arhitectonic volumele, să contureze tranşant, să modeleze larg şi generos atunci când sintetizează nu doar o viaţă, ci şi o experienţă de-a dreptul culturală sau spirituală. Arta sa e expresie pură şi intuiţie cu totul distinctă de concept şi de judecată, iar pictorul contează pe un privitor cu ochiul format, avizat asupra mult încercatei sensibilităţi contemporane.

Artistul Konstantyn Ungureanu Box este o persoană care nu face nici un fel de compromis pentru ceea ce este inutil, iar inteligenţa sa şi gradul maturizării se pot urmări cu atenţie în creaţiile sale, în pura lor desfăşurare. Sincer am mai auzit în stânga - în dreapta, faptul că el este o persoană sensibilă, nu intru în detalii... şi nu judec... dar pot spune cu sinceritate că mie personal Konstantyn îmi inspiră o persoană dezinvoltă, asumată, curajoasă, încrezătoare, tranşantă, sinceră, pe alocuri feroce, ce te duce cu gândul la statutul de mascul alfa, iar asta se transpune chiar vizibil în întreaga sa creaţie. El nu tratează fiecare mizilic la modul atât de personal, ci trece dincolo de toate aparenţele şi extrage exact esenţa necesară pentru conştiinţă. Iar pentru fiecare sincer gest al său de a transpune adevărul şi intuiţia, pentru faptul că împărtăşeşte cu publicul larg ideile sale creatoare şi compune mereu un mix cultural, îl apreciez şi îl felicit.

Delia Ioana LEIZERIUC - critic de artă

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de pictură „Armonii liturgice” a artistului Konstantyn Ungureanu Box.
 Vizualizări articol: 1623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia de pictură „Armonii liturgice” a artistului Konstantyn Ungureanu Box0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei