Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 31 (7032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hoţi prinşi

Un bărbat şi o femeie, reţinuţi după ce au comis mai multe furturi de la persoane vârstnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 60 de ani şi o femeie de 44 de ani, ambii din judeţul Botoşani, au fost prinşi de poliţişti şi cercetaţi pentru comiterea mai multor furturi comise în municipiul Suceava, în principal de la persoane cu vârste înaintate. Furturile au fost comise începând cu finalul lunii decembrie şi de-a lungul lunii ianuarie, mai multe sume de bani fiind sustrase din buzunarele victimelor sau din sacoşele şi bagajele acestora. Suspecţii au profitat de fiecare dată de vârsta şi problemele medicale ale unor persoane vulnerabile, cu atenţia mai puţin canalizată asupra bunurilor personale în timp ce stăteau la coadă în zona unor magazine sau farmacii din oraş. În urma activităţilor de cercetare derulate, poliţiştii au reuşit întocmirea unui cerc de suspecţi, reuşind să probeze activitatea infracţională a celor două persoane din judeţul Botoşani, care au reuşit să sustragă în această perioadă bunuri şi bani în valoare de circa 6.000 de lei.

 

Furturi comise în timp ce victimele stăteau la rând la magazine sau la bancomat

La data de 28 decembrie, în jurul orei 15.30, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată de o bătrână în vârstă de 81 de ani, din comuna Dumbrăveni,despre faptul că  o persoană necunoscută i-a sustras 1.000 de lei din buzunarul hainei.

Echipa operativă din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Suceava a constatat că la aceeaşi dată, în jurul orei 10.30,  în timp ce femeia stătea la rând pentru a-şi cumpăra medicamente de la o farmacie de pe bulevardul George Enescu, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul hainei cu care era îmbrăcată suma de aproximativ 1.000 lei.

Două săptămâni mai târziu, la 15 ianuarie, un bărbat de 77 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei s-a dus la o farmacie situată pe strada Universităţii, din Suceava, pentru a-şi cumpăra medicamente. În timp ce aştepta la rând în farmacie, în intervalul 10.50-11.00, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul  exterior al gecii un portofel de culoare albastru închis, în care avea suma de 900-1.000 lei în diferite tipuri de bancnote.

În aceeaşi zi, o jumătate de oră mai târziu, o femeie de 82 de ani din comuna Moara a fost victima unei alte infracţiuni de furt. Femeia s-a deplasat la un bancomat din municipiul Suceava, de pe bulevardul George Enescu, pentru a scoate bani  de pe card. Ea a scos din bancomat succesiv sumele de 2.500 lei şi apoi 1.500 lei, pe care i-a pus într-o sacoşă din material plastic, după care s-a aşezat din nou la rând la bancomat, întrucât a  hotărât să scoată şi restul banilor rămaşi pe card. În timp ce aştepta la rând în faţa bancomatului, s-a apropiat un bărbat care a încercat să intre la rând în faţa ei.  După ce a fost apostrofat să respecte rândul de către persoanele aflate în spate, bărbatul a plecat, în scurt timp bătrâna constatând că sacoşa avea fundul rupt, iar suma de 4.000 lei dispăruse din interiorul acesteia.

În cursul lunii ianuarie, poliţiştii au primit şi alte plângeri din partea unor persoane vârstnice, care au sesizat comiterea unor furturi cu prejudicii mai mici, bunurile sustrase fiind sacoşe sau bagaje nesupravegheate.

 

Cercetările au dus la identificarea autorilor furturilor, un bărbat şi o femeie din Botoşani

În urma cercetărilor efectuate, la data de 29 ianuarie poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, Biroul de Investigaţii Criminale, au reuşit identificarea şi reţinerea unui bărbat de 60 de ani din judeţul Botoşani, suspect de comiterea infracţiunii de furt. În urma audierii acestuia şi a extinderii cercetărilor, precum şi a probelor administrate în urma investigaţiilor, marţi la prânz poliţiştii au reţinut o femeie de 44 de ani din municipiul Botoşani, pentru comiterea infracţiunii de furt. Pe numele celor doi au fost emise pe rând ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, ei fiind încarceraţi în arestul IPJ Suceava. Prezentaţi în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a fost luată decizia cercetării în continuare a acestora sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

 

Furturile din bagaje sau din buzunare, comise în general asupra persoanelor vârstnice

La nivelul judeţului Suceava, de-a lungul anului trecut au fost înregistrate 185 de fapte de furt din genţi şi buzunare, înregistrându-se o mică scădere a numărului acestora faţă de anul precedent. Din păcate, în multe dintre aceste cazuri, victime au căzut persoanele vârstnice, mai vulnerabile din acest punct de vedere. Cei care comit aceste furturi din buzunare acţionează de cele mai multe ori în spaţii restrânse, favorizaţi de aglomeraţie. În timpul nopţii, cele mai multe furturi se comit în gări sau din trenuri, iar în timpul zilei hoţii acţionează în mijloace de transport în comun, magazine, pieţe, atunci când oamenii merg spre serviciu sau spre casă şi sunt grăbiţi, hoţii profitând de neatenţia acestora. Poliţiştii fac recomandări cetăţenilor pentru un comportament preventiv, cu banii plasaţi în locuri greu accesibile şi o atenţie mai mare asupra bagajelor transportate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat şi o femeie, reţinuţi după ce au comis mai multe furturi de la persoane vârstnice.
 Vizualizări articol: 1335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un bărbat şi o femeie, reţinuţi după ce au comis mai multe furturi de la persoane vârstnice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei