Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 31 (7032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces ucidere din culpă

Polițist trimis în judecată pentru un accident mortal, după ce a încercat fără succes să scape cu o pedeapsă cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un polițist care a accidentat mortal o fetiţă pe trecerea de pietoni, la Fălticeni, a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de ucidere din culpă, după ce acordul de recunoaștere a vinovăției pe care acesta îl semnase cu procurorii a căzut definitiv în instanță, atât la Judecătoria Fălticeni, cât și la Curtea de Apel Suceava. Polițistul Andrei Ionuț Ignat spera să scape cu o pedeapsă de doi ani de închisoare, suspendată sub supraveghere, în baza acordului de recunoaștere a vinovăției acceptat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, dar respins de judecători.

Judecătorii au întors dosarul la procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, în vederea continuării urmăririi penale. La începutul lui februarie, aceștia au dispus în cele din urmă trimiterea în judecată a inculpatului.

Nu vrem să emitem judecăți, însă din punctul nostru de vedere pedeapsa convenită între procurorul de caz de la Fălticeni și polițist era blândă. Asta dacă ne raportăm cel puțin la alte tragedii foarte asemănătoare. Sigur că există și varianta ca și judecătorii să stabilească o pedeapsă asemănătoare, însă asta după un proces în care vor fi analizate toate detaliile și circumstanțele cazului.

 

Un accident cumplit, în care şi-a pierdut viaţa o fetiţă de 12 ani

Cumplitul accident s-a petrecut la finele anului 2017, în a doua zi de Crăciun, în jurul orei 9.30 dimineaţa.

În timp ce conducea un autoturism Opel pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, pe banda a II-a de deplasare, agentul principal Andrei Ignat, din Fălticeni, a surprins şi accidentat o fetiţă de 12 ani, care traversa drumul pe trecerea pentru pietoni. Fetița a traversat din partea stângă spre dreapta faţă de deplasarea maşinii.

Șoferul nu a dat dovadă de conduita preventivă necesară la apropierea de un loc marcat și nu a mai apucat să frâneze.

Fetița era elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" din municipiul Fălticeni, iar impactul a fost mult prea puternic pentru a supraviețui. 

Poliţistul a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând alcoolemie 0.

Andrei Ignat este din Fălticeni şi lucra la vremea respectivă la Postul de Poliţie Moara, având gradul de agent principal.

În acea zi agentul era în timpul liber, acasă, la Fălticeni, dar a fost sunat şi chemat de urgenţă la serviciu, adică la Secţia Moara, pentru a face parte din echipa operativă, la un eveniment important. Pornit spre Suceava, agentul a provocat cumplitul accident.

Procesul în care va fi judecat inculpatul va începe la Judecătoria Fălticeni. La un prim termen, instanța a admis cererea de prelungire a dreptului de circulație pentru conducătorul auto. În dosar sunt constituite șase părți civile, din familia fetiței care a murit în accident.

Până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată, polițistul se bucură de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițist trimis în judecată pentru un accident mortal, după ce a încercat fără succes să scape cu o pedeapsă cu suspendare.
 Vizualizări articol: 3308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Polițist trimis în judecată pentru un accident mortal, după ce a încercat fără succes să scape cu o pedeapsă cu suspendare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei