Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 31 (7032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Deputatul Daniel Popescu a susţinut în Camera Deputaţilor cauza localităţilor sucevene afectate de proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR, câmpulungeanul Daniel Popescu, a susţinut, ieri, în Camera Deputaţilor, o declaraţie politică în care a prezentat situaţia „revoltătoare” în care se găsesc 60 de localităţi din Suceava, care s-au asociat în 2004 pentru implementarea proiectului „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Daniel Popescu a amintit că acestea au contractat un împrumut de peste 86 de milioane de euro, reprezentând aproximativ 56 de milioane de euro pentru investiţii în reabilitarea şi modernizarea sistemelor de furnizare şi alimentare cu energie termică pentru şase localităţi, şi 27 de milioane de euro pentru construirea a peste 230 de km de conducte pentru transportul de gaze naturale de înaltă presiune. „Astăzi localităţile se află în situaţia de a plăti sume colosale din bugetele locale, unele au primit şi titluri executorii, pentru a acoperi costurile unor investiţii care au fost transferate încă din 2010 în proprietatea statului român”, a atras atenţia Daniel Popescu. El a insistat asupra faptului că statul român are obligaţia morală şi financiară de a prelua măcar începând din prezent acoperirea împrumutului contractat pentru acest proiect, suma în cauză ridicându-se la peste 17 milioane de euro.

Daniel Popescu a subliniat faptul că proiectul a fost de la bun început conceput greşit, întrucât conductele de transport gaze naturale de înaltă presiune reprezentau monopol de stat, cu alte cuvinte, construcţia şi exploatarea lor reveneau în sarcina exclusivă a companiei Transgaz SA Mediaş, motiv pentru care, în 2010, 101,4 kilometri de conducte au trecut în proprietatea statului.

„În calitate de a doua cameră sesizată şi cameră decizională, Camera Deputaţilor are obligaţia morală de a îndrepta eroarea Senatului şi de a repara situaţia injustă şi absolut păguboasă în care se află cele 60 de localităţi din Suceava. De aceea fac apel la buna-credinţă şi la responsabilitatea politică a domniilor voastre şi vă rog insistent să susţineţi preluarea sumei pe care o au de plătit pe nedrept localităţile sucevene pentru o investiţie ce aparţine acum statului român”, a declarat deputatul USR.

Daniel Popescu a amintit şi de faptul că încă din anul 2017, la Senat a fost depusă o iniţiativă legislativă prin care s-a propus preluarea la datoria publică a sumei de 17 milioane de euro. Deputatul USR Daniel Popescu le-a solicitat colegilor săi susţinerea acestui proiect de lege atunci când acesta va fi dezbătut în Camera Deputaţilor, aceasta fiind cameră decizională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Daniel Popescu a susţinut în Camera Deputaţilor cauza localităţilor sucevene afectate de proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”.
 Vizualizări articol: 1738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Deputatul Daniel Popescu a susţinut în Camera Deputaţilor cauza localităţilor sucevene afectate de proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei