Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 5 (7006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un mare fâs

Percheziţii la doi dintre suspecţii în cazul ultimului furt din casele oamenilor de afaceri din Suceava. Nimeni nu a fost reţinut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri dimineaţă, la mai puţin de două zile de la comiterea ultimului furt care a vizat casa unui om de afaceri din Suceava, poliţiştii au descins la locuinţele din Burdujeni a doi suspecţi. Cu o acţiune organizată târziu, rezultatele au fost cele scontate: zero pe linie. Practic, în cele 36 de ore scurse din momentul furtului de pe strada Gheorghe Doja, la locuinţa administratorului unei şcoli de şoferi, hoţii au avut tot timpul din lume să ascundă bunurile şi banii, astfel încât ieri la percheziţii să nu se găsească absolut nimic.

Practic, hoţii ar putea să le dea lecţii poliţiştilor despre cum se fură fără să fii prins, motiv pentru care nici nu vom publica numele suspecţilor la care s-au derulat ieri percheziţiile, pentru că i-am face de râs pe poliţişti.

Surse apropiate anchetei dezvăluie şi aspecte mult mai grave. Şi anume că hoţii beneficiază de sprijinul nemărginit al unor poliţişti, care îi protejează. Dacă acest lucru se întâmplă e clar că protecţia nu este una dezinteresată, motiv pentru care structurile de Crimă Organizată ar trebui să-şi intre în rol. Aceleaşi surse dezvăluie că sprijinul vine şi din partea unui avocat, aflat în legătură permanentă cu hoţii.

Cu acest dublu ajutor, nu e de mirare că hoţii îi joacă pe degete pe poliţiştii care încearcă să le documenteze activitatea infracţională şi, mai mult, le râd în nas după acţiuni lamentabile ca cea de ieri dimineaţă.

O altă întrebare la care nu există răspuns până în prezent este aceea de ce ancheta nu a fost preluată de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi este, în continuare, de competenţa celor de la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava, structură care nu a fost capabilă să stopeze acest adevărat fenomen al furturilor din casele oamenilor de afaceri din Suceava.

 

Au fost monitorizaţi până înainte de a da lovitura de pe Gheorghe Doja

Ceea ce pare şi mai frustrant este faptul că suspecţii ar fi fost monitorizaţi timp de mai multe zile, dar imediat ce au scăpat de „coadă” au dat lovitura de pe Gheorghe Doja. Poate aşa se explică şi faptul că nu au mai avut răbdare să întrerupă alimentarea cu energie electrică pentru a opri camerele de supraveghere şi au acţionat în mare viteză, la scurt timp după ce afară se întunecase.

Şi această aşa-zisă monitorizare pare una deficitară, de vreme ce Logan-ul cu geamuri fumurii a devenit o mică vedetă în Burdujeni, acolo unde locuiesc suspecţii.

Una peste alta, de la monitorizare şi terminând cu percheziţiile fără nici o finalitate de ieri dimineaţă, hoţii par cu ani lumină în faţa poliţiştilor. Asta în condiţiile în care există şi filmări de la locul faptelor sau de la camerele montate în locurile publice din apropierea caselor sparte.

O altă întrebare care se pune este ce s-a întâmplat cu bunurile furate din casele oamenilor de afaceri, pentru că în afară de bani au fost sustrase produse electronice, bijuterii şi alte produse, fără a pune la calcul armele de vânătoare. Aceste bunuri au fost cel mai probabil valorificate şi au ajuns la anumite persoane, ceea ce înseamnă urme. Urme care până acum nu s-au dovedit de nici un ajutor pentru anchetatori.

 

Ultima spargere le-a adus hoţilor 120.000 de lei

Ultima spargere care a generat percheziţiile de ieri dimineaţă a vizat locuinţa de pe strada Gheorghe Doja a unui bărbat care conduce o şcoală de şoferi din municipiul Suceava.

În acest caz prejudiciul se ridică la circa 120.000 de lei, constând în bani, lei şi valută, dar şi bijuterii, iar modalitatea în care hoţii au acţionat seamănă izbitor de mult cu celelalte spargeri de până acum.

Mai exact, hoţii au intrat în locuinţă într-un moment în care proprietarii nu erau acasă, au forţat cu ranga un geam şi mai apoi au pătruns în interior, au luat caseta cu valori şi ce le-a mai picat la îndemână şi au dispărut. Din câte se pare, în casă au intrat doi dintre membrii grupării, iar alţii au asigurat paza. La un moment dat, au auzit zgomote din vecini şi au fugit prin grădină, spre calea ferată, iar mai apoi s-au reunit şi au împărţit prada.

 

Unul dintre păgubiţi s-ar fi împăcat cu hoţii

În lipsa unei comunicări reale cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava pe marginea acestui subiect, informaţiile pe care am reuşit să le adunăm spun că în cazul uneia dintre cele mai grele spargeri, cu prejudiciul de circa 80.000 de euro, a cărei ţintă a fost un bazarist, hoţii ar fi ajuns la o înţelegere cu păgubitul.

Mai exact, i-ar fi achitat circa 15.000 de lei şi un autoturism marca BMW, iar păgubitul şi-a retras plângerea. Dacă lucrurile stau aşa, este un indiciu clar cine sunt hoţii, aspect pe care poliţiştii l-au luat la cunoştinţă. În plus, există mărturia unuia dintre complicii de la furtul comis în noaptea de 20 iulie la locuinţa din Burdujeni sat a unui alt om de afaceri.

Acest complice a oferit nume şi date de contact despre suspecţi. Deşi identitatea autorilor este cunoscută de mai bine de cinci luni, poliţiştii nu au fost capabili să-i prindă. Ce se poate înţelege de aici? Concluziile le trageţi dumneavoastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la doi dintre suspecţii în cazul ultimului furt din casele oamenilor de afaceri din Suceava. Nimeni nu a fost reţinut.
 Vizualizări articol: 3583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Percheziţii la doi dintre suspecţii în cazul ultimului furt din casele oamenilor de afaceri din Suceava. Nimeni nu a fost reţinut5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei