Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 5 (7006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coșmar

Fată de 16 ani, violată într-un cimitir

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fată în vârstă de 16 ani, din Siret, a reclamat că a fost violată după ce a participat la o petrecere în satul Gropeni, comuna Bălcăuți. Examinarea medico-legală a confirmat că fata a fost agresată sexual, iar după ce au adunat probatoriu polițiștii și procurorul de caz au pus sub acuzare doi tineri, unul pentru viol și unul pentru complicitate la viol. Fata a fost dusă de cei doi tineri în cimitirul din sat, unde a fost agresată sexual.

În acest caz mai este o parte foarte interesantă. Tinerii participaseră la o petrecere care a avut loc într-o sală din școala din Gropeni. Cum au ajuns tinerii să petreacă în vacanță într-o sală din școală a încercat să ne explice primarul din Bălcăuți.

 

Cum a fost ademenită fata în cimitir

Ce se știe în acest caz este că în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, minora s-a deplasat împreună cu mai mulți prieteni din Siret la o petrecere ce a avut în loc în incinta școlii din satul Gropeni. Mai exact într-o sală folosită pentru petreceri.

La un moment dat, în jur de miezul nopții, în timp ce se afla afară, minora a fost abordată de un localnic din Gropeni, care i-a spus că mai mulți tineri băuți vor să o bată și trebuie să fugă. Așa ar fi reușit tânărul, tot minor, să o ducă pe fată în spatele cimitirului din sat.

 

Imobilizată și ținută de mâini de un complice

Aici, a relatat fata, un alt tânăr necunoscut a ținut-o de mâini, iar „salvatorul” care a dus-o în cimitir a violat-o.

Polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți au stabilit în scurt timp identitatea primului tânăr și apoi și a celui de-al doilea.

După completarea probatoriului,  Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a solicitat arestarea preventivă a celor doi tineri, Radu S., în vârstă de 16 ani, și Vasile S., în vârstă de 18 ani, primul pentru viol, al doilea pentru complicitate la viol.

Judecătoria Rădăuți a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile. Măsura de arestare preventivă poate fi atacată cu apel la instanța superioară.

 

Sala din școală, sală de petreceri la Gropeni

L-am contactat pe primarul din Bălcăuți, Vasile Șoiman, pentru a-l întreba cum de s-a organizat o petrecere într-o sală a școlii, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, în vacanță.

Acesta spune că tinerii din sat au primit acordul pentru a petrece acolo inclusiv de la el.

„În Gropeni, un sătuc cu o sută de case, nu este cămin cultural sau alt spațiu, astfel că se folosește acea sală din școală, care de altfel are intrare separat de școală. Nu a fost ceva organizat de primărie sau de altcineva, ci a fost doar o întâlnire între tineri, care au vrut să se distreze. Eu mă întreb ce a căutat acea fată de la Siret la Gropeni? Mă întreb dacă a venit cu un grup de prieteni, cum se zice, de ce a ieșit singură afară și a mers cu cei doi băieți din sat în cimitir...sunt multe lucruri care nu îmi sunt clare”, a spus primarul.  

Acesta a mai ținut să precizeze că la acea petrecere au fost de față și mai multe persoane majore, iar în interiorul sălii nu a fost nici o problemă, totul derulându-se în afara unității de învățământ.

Cei doi tineri arestați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fată de 16 ani, violată într-un cimitir.
 Vizualizări articol: 6859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fată de 16 ani, violată într-un cimitir5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei