Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 5 (7006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Val de frig

Două case au ars la sfârşit de săptămână din cauza coşurilor de fum supraîncălzite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două case s-au aprins în timpul nopţilor de la sfârşitul săptămânii trecute, după ce, în urma frigului de afară, coşurile de fum au fost suprasolicitate şi s-au aprins. În ziua de Bobotează, anexele unei gospodării din comuna Şerbăuţi s-au făcut scrum, după ce lămpile lăsate sub tensiune au supraîncălzit instalaţia electrică, provocând incendiul.

 

Un prim incendiu a distrus o casă dintr-o gospodărie din satul Dornişoara

Un incendiu puternic a izbucnit în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, la o casă din satul Dornişoara al comunei Poiana Stampei. Flăcările au izbucnit în toiul nopţii, în jurul orei 03.00, într-un loc izolat din zona turbăriei din localitate, fiind observate de şoferul unui vehicul aflat în trafic pe DN 17, care a dat alarma la 112. La faţa locului a fost solicitată intervenţia pompierilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, care au intervenit cu două autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi un buldoexcavator, pentru localizarea şi lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor, flăcările cuprinseseră acoperişul casei de locuit şi interiorul a două camere. În timpul incendiului violent au ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi şi interiorul celor două camere, pe circa 70 metri pătraţi. În acelaşi timp s-a degradat interiorul casei, un autoturism parcat în apropiere fiind şi el afectat de flăcări.

Cercetările au arătat faptul că proprietarul casei, în vârstă de 44 de ani, care locuieşte în municipiul Vatra Dornei, venise sâmbătă la gospodăria din sat, unde are animale, pentru treburile zilnice. Pentru a se încălzi a făcut focul în sobă, iar seara, la plecarea spre casă, a lăsat focul aprins. În urma incendiului, casa a fost distrusă în mare parte, valoarea pagubelor înregistrate fiind de circa 25.000 de lei. Cercetările efectuate după stingerea incendiului au arătat că acesta a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum supraîncălzit şi deteriorat.

 

Casă din Marginea, distrusă de un incendiu izbucnit în toiul nopţii

Flăcările au distrus casa unei familii din comuna Marginea, în toiul nopţii de duminică spre luni. Focul a fost observat de către proprietarul casei, un bărbat de 39 de ani, care a sunat în jurul orei 01.00 la 112 şi a dat alarma. Pentru stingerea flăcărilor s-a intervenit cu cinci autospeciale cu apă de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, precum şi de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Volovăţ, Horodnic şi Marginea, care au reuşit localizarea şi stingerea incendiului. La sosirea echipajelor ardeau acoperişul şi mansarda locuinţei, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi la anexele din gospodărie.

Flăcările au distrus acoperişul casei pe 100 metri pătraţi, materiale textile, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi tâmplăria din PVC, fiind degradaţi pereţii şi planşeul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi. Valoarea pagubelor estimate în urma incendiului este de circa 50.000 de lei, iar locuinţa nu era asigurată.

Cercetările au arătat că în timpul zilei de duminică, bărbatul a încălzit locuinţa cu o sobă pe lemne, iar în timpul nopţii, în timp ce se afla în casă, a constatat că acoperişul casei ardea în flăcări. Pompierii au concluzionat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic generat de coşul de fum supraîncălzit şi neprotejat faţă de materialele combustibile din jur.

 

Anexele unei gospodării, distruse de un incendiu în satul Călineşti Arini

Un puternic incendiu, izbucnit duminică după-amiază, a afectat anexele unei gospodării din satul Călineşti Arini al comunei Şerbăuţi. Flăcările au fost semnalate în jurul orei 15.00 de către proprietara în vârstă de 78 de ani a gospodăriei, care a solicitat intervenţia pompierilor. La locul incendiului au ajuns în scurt timp pompierii Gărzii de Intervenţie Siret şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Şerbăuţi şi Calafindeşti, care au intervenit cu cinci autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor. La sosirea echipajelor ardeau şura şi grajdul din curtea casei, cu bunurile din interior, existând pericolul de propagare la locuinţa femeii.

Flăcările au distrus astereala acoperişului din lemn şi învelitoarea din azbociment de la şură şi de la o anexă, pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, pereţii din lemn ai şurii şi planşeul adăpostului de animale. Au mai ars în foc aproximativ 2 tone de furaje depozitate în şură, circa 2 metri cubi lemn de foc şi o căruţă. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de lămpile de iluminat lăsate sub tensiune. Pagubele înregistrate în urma incendiului au fost de 15.000 de lei, din păcate gospodăria nefiind asigurată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două case au ars la sfârşit de săptămână din cauza coşurilor de fum supraîncălzite.
 Vizualizări articol: 1637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două case au ars la sfârşit de săptămână din cauza coşurilor de fum supraîncălzite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei