Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 259 (6969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neatractiv

Nici un candidat nu s-a înscris pentru postul de arhitect-şef al oraşului Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul de recrutare pentru ocuparea funcţiei de arhitect-şef al oraşului Câmpulung Moldovenesc, care ar fi trebuit să aibă loc în data de 28 noiembrie a.c.., nu va mai avea loc deoarece până în data limită de 13 noiembrie a.c. nu s-a înscris nici un candidat. Primarul Mihăiţă Negură a declarat că, deşi şi această a treia încercare de a angaja un arhitect-şef la primărie nu a avut succes, el rămâne optimist că până la urmă se va găsi un specialist care să-şi asume proiectul de restaurare a clădirilor istorice din oraş.

S-ar părea că ceea ce face postul neatractiv este salariul, de 5.000 de lei net, considerat mic în această breaslă, asociat cu statutul de funcţionar public, care nu permite prestarea activităţii în afara serviciului. De asemenea, experienţa solicitată candidaţilor este de minimum şapte ani.

Primarul Negură a afirmat că oraşul are neapărată nevoie de un arhitect-şef, atât pentru proiectul de restaurare a clădirilor istorice şi de patrimoniu, cât şi pentru integrarea clădirilor nou construite în peisajul urbanistic actual. „Nu mă las până nu găsesc arhitect. Avem clădiri istorice extraordinare, pentru restaurarea cărora este nevoie de profesionalismul unui arhitect”, a afirmat primarul, dând ca exemplu fosta primărie construită în perioada 1863-1866, „cu înalta încuviinţare a împăratului Franz Josef, dată prin decret imperial”, clădirea fostului Tribunal, retrocedată, pe care administraţia locală intenţionează să o cumpere de la proprietari, clădirea Poştei Române, Templul Evreiesc şi Sinagoga, Şcoala Gimnazială ,,George Voevidca" şi alte imobile construite până în 1945. Fosta primărie a intrat deja în proces de reabilitare.

Ca atribuţii, arhitectul-şef ar conduce activitatea structurii specializate în domeniul autorizării executării lucrărilor de construire, în domeniul amenajării teritoriului şi al urbanismului din cadrul primăriei, va asigura respectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism, protejarea şi reabilitarea patrimoniului natural şi construit; actualizarea bazei de date referitoare la documentaţiile de urbanism şi construcţii din municipiu; va asigura, controla şi va răspunde de implementarea instrumentelor dezvoltării urbane şi consultarea populaţiei în elaborarea instrumentelor dezvoltării urbane iniţiate de administraţia publică locală etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un candidat nu s-a înscris pentru postul de arhitect-şef al oraşului Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nici un candidat nu s-a înscris pentru postul de arhitect-şef al oraşului Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei