Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 259 (6969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Inspecție la Diasil

34 de utilaje și peste 1700 de tone de antiderapant, pregătite pentru deszăpezire pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stadiul pregătirilor pentru intervențiile necesare în sezonul rece, făcute de către firma Diasil, care se ocupă de salubrizarea stradală și deszăpezirea municipiului reședință de județ, a fost verificat ieri de primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi și inspectorii din primărie.

După inspectarea parcului auto pregătit să intervină în caz de polei, ninsori și alte fenomene specifice sezonului rece, care afectează atât traficul rutier, cât și cel pietonal, edilul sucevean s-a declarat mulțumit, remarcând creșterea numărului de utilaje, diversitatea acestora, dar și buna aprovizionare cu material antiderapant.

„Sunt utilaje suficiente pentru a se interveni pe timp de iarnă - 34 de utilaje, din care 29 de autospeciale multifuncționale dotate cu plug, 2 încărcătoare frontale, 3 motofreze de zăpadă – pentru trotuare. În plus, sunt formate echipe de intervenție, atât cu utilaje, cât și manual, de câte 10 oameni, iar stocul de material antiderapant este suficient - 1450 de tone de sare vrac pentru drumuri, 250 de tone de material antiderapant (nisip), precum și clorură de sodiu, care se va utiliza la cerere”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Un alt lucru discutat de reprezentanții municipalității cu reprezentanții Diasil este legat de măsurile de protejare a spațiilor verzi.

„Dorim să protejăm în principal arbuștii de pe marginea drumurilor, florile puse, bulbii de lalea plantați pentru a ieși în primăvară, încât să nu pățim ca anii trecuți, când au fost afectați de materialul antiderapant împrăștiat în timpul intervențiilor. Tocmai de aceea au fost aduse mai multe mașini mici cu plug, astfel încât materialul antiderapant să fie dat cât mai aproape de pământ. Dorim să facem o strategie comună, astfel încât să nu mai pățim ca în primăvară, când în zona Palatului Administrativ mulți arbuști s-au uscat din cauza materialului antiderapant”, a adăugat edilul sucevean.

 

Dispecerat non-stop de iarnă, începând de joi

Din data de 15 noiembrie, la fel ca și anii anteriori, a fost activat dispeceratul non-stop de iarnă, pentru gestionarea situaţiilor care necesită intervenţia utilajelor şi echipelor de deszăpezire.

Eventualele sesizări ori reclamaţii pot fi transmise direct firmei de salubrizare Diasil la numărul de telefon 0731/996856.

În paralel, la Primăria Suceava va funcționa propriul comandament de iarnă, problemele din trafic cauzate de ninsori, polei sau îngheţ putând fi transmise responsabililor din cadrul Primăriei Suceava la numărul de telefon 0230-212696 int. 154 și 254 sau pe email, la salubrizare@primariasv.ro.

Edilul sucevean a dat asigurări că se vor depune toate eforturile necesare pentru ca orașul să fie circulabil în iarnă, dar a făcut apel și la înțelegere din partea cetățenilor, explicând că nu este posibil să se intervină pe toate străzile deodată. În municipiul Suceava sunt mai bine de 250 de străzi pe care se intervine la deszăpezirea carosabilului, activitate la care se adaugă curățarea trotuarelor de zăpadă și gheață.

„Mă bucură faptul că de la an la an apar noi utilaje, mai multe, de dimensiuni diferite, astfel încât să putem interveni și pe străzi mai înguste și alei. Când ninge toată lumea vrea repede deszăpezire, dar aici intervin mai mulți <dacă> - dacă nu viscolește, încât să nu se lucreze degeaba, dacă se află în zona bulevardelor principale, care au prioritate, sau dacă se află pe rute ale transportului public, care sunt de asemeni prioritare, dar și dacă sunt străzi care se află în domeniul public și sunt prinse în contract. Sunt cazuri de străzi nou apărute, care sunt și private, urmează să facem o analiză să vedem în ce măsură pot fi adăugate ca anexă la contractul de salubrizare stradală”, a menționat edilul sucevean.

Managerul firmei de salubrizare Diasil Service, Anton Curelaru, a precizat că dotările pentru intervențiile pe timp de iarnă au fost suplimentate în funcție de necesitățile constatate în teren:

„Timp de patru ani de zile, de când am preluat salubrizarea stradală, ne-am preocupat de permanenta îmbunătățire a activității, prin monitorizarea permanentă și înregistrarea nemulțumirilor venite de la cetățeni. Tocmai de aceea ne-am dotat astfel încât să facem față necesităților de circulație ale municipiului, dar sunt și situații care nu mai țin deloc de noi – exemplu – cetățeanul, dar și agentul economic, trebuie să își curețe singur zăpada în fața blocului”.

Pentru protejarea spațiilor verzi, toate sărărițele sunt dotate cu o protecție de cauciuc, care ajunge până aproape de asfalt, astfel încât materialul antiderapant să nu se împrăștie în toate direcțiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 34 de utilaje și peste 1700 de tone de antiderapant, pregătite pentru deszăpezire pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
34 de utilaje și peste 1700 de tone de antiderapant, pregătite pentru deszăpezire pe străzile Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei