Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 259 (6969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

La Berchişeşti va fi inaugurat „Centrul de cultură, artă şi tradiţie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Berchişeşti va inaugura duminică, 18 noiembrie, a.c., începând cu ora 14:00, noul „Centru de cultură, artă şi tradiţie” din această comună. Primarul din Berchişeşti, Violeta Ţăran, a declarat că pe lângă inaugurarea şi sfinţirea acestui centru va avea loc şi evenimentul „România 100, omagiul comunei Berchişeşti pentru Marea Unire!”. „Îi invităm pe toţi locuitorii zonei, precum şi pe localnicii plecaţi pe alte meleaguri din ţară sau din străinătate, la un eveniment omagial excepţional prilejuit de aniversarea Centenarului Marii Uniri. Sub genericul <România 100>, în cadrul noului edificiu Centrul de Cultură, Artă şi Tradiţii din comuna Berchişeşti se vor desfăşura mai multe evenimente istorice, socio-culturale şi religioase”, a spus Violeta Ţăran.

Ea a explicat că la evenimentul de duminică vor fi prezente importante personalităţi religioase, culturale, artistice, istorice şi politice din România, Republica Moldova şi Ucraina, în frunte cu Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Preasfinţitul Pimen, Episcopul Basarabiei de Sud - Moldova, Preasfinţitul Veniamin Goreanu, şi Protopopul de Storojineţ - Ucraina, Vasile Covalciuc.
„În program sunt cuprinse o serie de momente de înaltă simţire românească, între care sfinţirea noului cămin cultural, pomenirea eroilor comunei, evocarea Unirii Bucovinei cu România şi a actului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, precum şi momente cultural-artistice, patriotice şi istorice”, a mai declarat primarul comunei Berchişeşti. De asemenea, Violeta Ţăran a spus că în cadrul manifestărilor un moment special va fi cel de semnare a acordurilor de înfrăţire şi a parteneriatelor de colaborare dintre comuna Berchişeşti şi o serie de localităţi româneşti din Republica Moldova şi Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Berchişeşti va fi inaugurat „Centrul de cultură, artă şi tradiţie”.
 Vizualizări articol: 1659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Berchişeşti va fi inaugurat „Centrul de cultură, artă şi tradiţie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei