Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 256 (6966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Avarii în lanţ

Sute de familii din Burdujeni au stat în frig mai multe săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru sute de familii din cartierul sucevean Burdujeni, din zona străzilor Păcii, Tineretului şi Amurgului, căldura a lipsit din apartamente timp de mai multe săptămâni, de la pornirea sistemului de termoficare şi până acum având parte de calorifere calde doar vreo două-trei zile.

În rest, locuitorii a 12 blocuri racordate la punctul termic Cuza Vodă 1 au înfruntat frigul care cum a putut – cu mai multe haine pe ei, cu aragazele deschide, deşi este nesănătos şi periculos, sau cu radiatoare electrice.

„Din cauza diferenţelor de temperaturi din această perioadă şi a consumurilor fluctuante, multe repartitoare fiind închise temporar, ne-am confruntat cu foarte multe avarii, în tot oraşul. Oricât am tras cu echipele de intervenţie, sunt zone unde nu am avut când ajunge, iar când au intervenit la avariile de pe Cuza Vodă 1, după câteva zile a cedat din nou conducta, în alte părţi. Ne-am apucat de lucrări cu toate forţele pe zona Burdujeni şi sunt şanse mari să reluăm furnizarea chiar de luni seara”, a spus luni dimineaţă directorul Thermonet Suceava, Mugur Corlăţan.

Din fericire pentru cei care au avut de stat în frig o perioadă atât de îndelungată, furnizarea căldurii a fost reluată aseară, deşi nu se ştie pentru cât timp.

„Conductele din acea zonă au un grad de uzură foarte avansat. Sunt măcinate efectiv, la fel şi în alte zone ale oraşului. Avem zone unde până nu am înlocuit zeci de metri de conductă, chiar şi peste 40 de metri la un loc, nu am reuşit să pornim furnizarea căldurii, pentru că tot apăreau avarii din aproape în aproape”, a menţionat directorul Thermonet, care recunoaşte că există oricând riscul de a se produce o nouă avarie la blocurile de pe acea ramură a punctului termic Cuza Vodă 1.

După ce vor rezolva avariile pe care le mai au încă în planul de lucru pe Burdujeni – vreo 4-5, dar care afectează un număr mai mic de consumatori, echipele Thermonet vor avea de intervenit în zona Areni, unde au apărut recent probleme.

Conform celor de la societatea de termoficare a Sucevei, numărul de avarii va scădea odată cu stabilizarea temperaturilor exterioare – mai ales că se anunţă o perioadă friguroasă, în curând, încât nu vor mai fi nici aşa mari fluctuaţiile de consum din sistem, care fac ca vechile conducte, uzate, să cedeze în punctele mai slabe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de familii din Burdujeni au stat în frig mai multe săptămâni.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Sute de familii din Burdujeni au stat în frig mai multe săptămâni4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei