Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 256 (6966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

“Ziua Ştafetei”

20 de copii şi tineri din Dumbrăveni iau locul adulţilor şi încearcă profesia la care doar visau

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 12 – 23 noiembrie, pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor, Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni participă la cea de-a V-a ediţie a campaniei “Ziua Ştafetei”, în cadrul căreia adulţii predau ştafeta propriilor meserii unor copii şi tineri dornici să le înveţe.

 Sub umbrela campaniei naţionale, 20 copii şi tineri din Dumbrăveni vor fi sprijiniţi să devină, pentru o zi, piloţi, educatori, pompieri, jandarmi şi manageri.

Evenimentul este iniţiat de către Fundaţia Terre des hommes.

Potrivit prof. Romeo Bolohan, „drepturile copiilor şi tinerilor de a participa la luarea deciziilor în ceea ce priveşte viitorul, de a-şi exprima propriile opinii şi de a fi ascultaţi de către adulţi sunt fundamentale, recunoscute la nivel internaţional”. Acesta a mai arătat că, în semn de recunoaştere a acestor drepturi, în luna noiembrie a fiecărui an (începând din 2012), Fundaţia Terre des hommes desfăşoară campania “Ziua Ştafetei – Acum decid eu!” (www.ziuastafetei.ro), prin care copii şi tineri din întreaga ţară sunt sprijiniţi de adulţi să-şi afirme aspiraţiile pentru viitor şi să încerce, pentru o zi, profesiile la care visează.

„În calitate de coordonator local al campaniei, Liceul Tehnologic <Mihai Eminescu> din Dumbrăveni a selectat 20 copii şi tineri, cu vârste între 12-18 ani, care vor prelua ştafeta profesiilor de piloţi, educatori, pompieri, jandarmi şi manageri etc. mergând la sediul Serviciului de Pompieri, la o casă de avocatură din Suceava, cabinetul medical din Dumbrăveni, în zilele de 12 – 23 noiembrie 2018. Implicăm în acest proiect şi un număr de 10 elevi din Centrul de Plasament din Dolhasca”, a mai menţionat Romeo Bolohan.

În cadrul unei activităţi de predare-preluare a ştafetei, specialiştii delegaţi de instituţiile de mai sus le vor prezenta copiilor şi tinerilor în ce constau sarcinile lor de zi cu zi, oferindu-le totodată şansa de a participa în mod activ la practicarea acestora. Spre exemplu, la sediul Serviciului de Pompieri, copiii vor fi implicaţi în simularea unei intervenţii în caz de incendiu; la Grădiniţa din Dumbrăveni, copiii vor deveni educatori, etc.

“I-am întrebat pe copii ce vor să fie când vor creşte mari şi ne-au răspuns: piloţi, educatori, pompieri,jandarmi şi manageri. După cum vedeţi, când îşi imaginează ce rol pot avea ca adulţi, copiii vor să fie eroii de zi cu zi, cei de care vom avea întotdeauna nevoie. Credem că este important să le arătăm că-i susţinem şi să le dăm o dovadă de încredere, lăsându-i să ne preia locul măcar pentru o zi, de Ziua Ştafetei. Le mulţumim pe această cale mentorilor care le vor oferi o experienţă de viaţă deosebit de edificatoare, consolidându-le motivaţia de a deveni ceea ce-şi doresc”, a mai declarat profesorul Romeo Bolohan.

La rândul său, Kirsten Theuns, delegatul naţional al Fundaţiei Terre des hommes, a menţionat că ”pentru noi, adulţii, participarea copiilor şi tinerilor la viaţa comunităţii trebuie să devină o prioritate deoarece ei formează generaţia de mâine, iar societatea pe care o construim azi va fi realitatea lor de mai târziu – este drept şi natural să le oferim şansa de a participa în deciziile şi acţiunile care-i vor afecta direct, iar Ziua Ştafetei e menită să ne reamintească despre acest lucru”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de copii şi tineri din Dumbrăveni iau locul adulţilor şi încearcă profesia la care doar visau.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20 de copii şi tineri din Dumbrăveni iau locul adulţilor şi încearcă profesia la care doar visau0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei