Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 256 (6966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aberaţie legislativă

Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava, obligată să dea în judecată o fetiţă de 9 ani, din Dorohoi, pentru neplata unor analize

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava a dat în judecată o fetiţă în vârstă de 9 ani, din Dorohoi, judeţul Botoşani, pentru a recupera suma de 158 de lei, contravaloarea unor analize medicale şi a penalităţilor de întârziere. Suma este imputată deoarece în anul 2012 copilul a beneficiat, în aceeaşi lună, de o internare în spital şi de analize medicale gratuite, efectuate la un laborator privat din Suceava, asta după ce mama a semnat o declaraţie pe propria răspundere că fetiţa nu a fost internată în spital în perioada respectivă.

Preşedintele-director al CAS Suceava, Cristi Bleorţu, a explicat că aceasta este procedura legală, în condiţiile în care mama fetiţei a fost notificată de două ori până acum să vină să achite banii, dar nu a dat nici un răspuns. „După notificarea noastră, mama, ca reprezentant legal al copilului, nu a venit să plătească, nu a contestat, nu a dat nici un răspuns. Atunci legea ne obligă să deschidem acţiune în instanţă împotriva beneficiarului direct al serviciilor medicale acordate. Legea nu face distincţie între asiguratul minor sau adult. Totodată, am făcut demersuri la Evidenţa Populaţiei pentru obţinerea tuturor datelor de identificare a mamei – CNP, adresă etc. pentru a completa dosarul la judecătorie în ceea ce priveşte reprezentantul legal”, a declarat Bleorţu.

El a mai spus că cea care a greşit în acest caz este mama copilului, care a dat o declaraţie în fals la laboratorul de analize medicale, aspect descoperit la verificările încrucişate, iar apoi nu a venit să îndrepte situaţia. Potrivit preşedintelui CAS Suceava, instituţia a trimis pe numele copilului/în atenţia reprezentantului legal două notificări, în 2012, la puţin timp după efectuarea analizelor medicale, şi în 2018, pentru recuperarea banilor. Neprimind răspuns, în luna mai a acestui an a deschis acţiune la Judecătoria Suceava, care a acceptat cererea. „Avem confirmările de primire de la ambele notificări. Noi nu avem posibilitatea să mergem la uşa debitorului, iar ca să ne adresăm unui executor judecătoresc trebuie să mergem mai întâi în instanţă. De aceea în data de 14 mai 2018 am înaintat acţiunea la Judecătoria Suceava. Când primim datele mamei de la Evidenţa Populaţiei, completăm dosarul pentru că răspunderea materială este a reprezentantului legal, a părintelui”, a mai spus directorul Cristi Bleorţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava, obligată să dea în judecată o fetiţă de 9 ani, din Dorohoi, pentru neplata unor analize.
 Vizualizări articol: 1804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava, obligată să dea în judecată o fetiţă de 9 ani, din Dorohoi, pentru neplata unor analize0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei