Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 251 (6961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mult tupeu

Țigănci agresive le cer bani sucevencelor și le smulg părul celor care le refuză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femei de etnie romă foarte agresive verbal și nu numai abordează insistent sucevence în locuri publice din municipiul reședință de județ, încercând să le vândă iconițe sau să le „ghicească” norocul în schimbul unor sume de bani. Atunci când sunt refuzate, țigăncile devin agresive și încearcă să le smulgă femeilor șuvițe de păr din cap, amenințându-le apoi cu farmece sau blesteme. Poate părea o scenă din Evul Mediu, însă este una de actualitate, care se petrece în Suceava.

Ieri dimineață, o tânără din Suceava a ajuns cu mașina în parcarea de la Iulius Mall.

„Eram la portbagajul mașinii când o femeie de etnie romă s-a apropiat de mine cu două iconițe. I-am zis să plece și să mă lase în pace, dar nu a plecat de lângă mine. A început să-mi ceară inelul de aur de pe deget, să fie foarte insistentă.... apoi s-a repezit și mi-a smuls o șuviță de păr din cap, moment în care m-am refugiat în mașină. M-am blocat în interior și ea se tot învârtea pe lângă mașină, strigând că o să îmi pară rău. Cei de la securitatea magazinului mi-au spus că nu este primul caz, iar unei femei i s-a luat aurul”, ne-a relatat Alexandra A.

Femeia le-a cerut ajutor întâi agenților de securitate de la mall, însă aceștia i-au spus că nu pot face mare lucru și au îndrumat-o spre poliție. Până la urmă, au fost reținute trei femei de etnie romă, care au fost conduse la Secția de Poliție Burdujeni.

Victima le-a spus polițiștilor că dorește să facă plângere pentru că a fost agresată, însă i s-a explicat că nu are urme ale agresiunii.  Femeii i s-a spus că cea care a abordat-o insistent și a agresat-o va fi cel mai probabil amendată. În cazul persoanelor de acest gen, amenzile sunt departe de a avea vreun efect.

Problema principală este că episodul de ieri nu este nici pe departe singular. Au mai fost numeroase victime de acest gen, însă puține au depus plângere la Poliția municipiului Suceava. A mai existat un caz recent în care o femeie a reclamat că o astfel de „ghicitoare” i-a sustras o sumă de bani, folosindu-se de violență.

De cealaltă parte, polițiștii spun că nu au putut face mare lucru pentru că puținele victime care au venit la poliție nu au dorit să depună plângeri mai departe, după ce și-au recuperat banii sustrași. Este practic un cerc vicios, împăcarea părților în cazul infracțiunilor de furt înlăturând răspunderea penală a autorilor, fapt de care profită din plin escroacele de acest gen. Adevărat este și că polițiștii ar trebui să trateze mai serios cazurile de acest gen, mai ales că numărul lor pare a fi în creștere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țigănci agresive le cer bani sucevencelor și le smulg părul celor care le refuză.
 Vizualizări articol: 10617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Țigănci agresive le cer bani sucevencelor și le smulg părul celor care le refuză5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăței cu ulei de măsline Rețeta este foarte rapidă și atât de simplă, încât orice începător o poate reuși. Este esențial totuși ca pentru reușită să aveți răbdare, să amestecați în oală la timp și să nu plecați de lângă aragaz în... Citeşte