Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 251 (6961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Stare conflictuală

Nemulţumiri la TPL, din cauza majorărilor salariale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Starea conflictuală s-a instalat din nou în rândul salariaţilor TPL – societatea de transport public local care deserveşte municipiul Suceava.

Nemulţumirile acestora au pornit tot de la bani. Dacă anterior disputele sindicaliştilor cu conducerea unităţii au pornit de la negocierea noului contract colectiv de muncă şi a sporurilor salariale menite să compenseze efectele inflaţiei, acum, cauza nemulţumirilor este modalitatea de împărţire a sporurilor salariale.

Conform unei sesizări depuse ieri dimineaţă la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava de către reprezentanţii Sindicatului Autobuzul, odată cu intrarea în vigoare a Contractului Colectiv de muncă – 1 octombrie 2018 - trebuia să se aplice o creştere salarială de până la 5% tuturor salariaţilor.

„Acest lucru nu s-a respectat, la unii procentul fiind de 2,7% iar la alţii ajungând la 10%, fapt care a creat iar nemulţumiri în rândul angajaţilor”, au spus reprezentanţii Sindicatului Autobuzul, care reclamă situaţii ciudate, în care un şofer cu experienţă primeşte mai puţin decât unul începător.

„Sindicatul nu a fost consultat în această privinţă, decizia fiind luată doar de conducerea societăţii. Normal ar fi fost ca fiecare angajat să aibă fişă de evaluare anuală şi să-i fie adusă la cunoştinţă în formă scrisă, evaluarea fiind făcută doar pe criterii obiective”, susţin sindicaliştii în adresa depusă la ITM.

De cealaltă parte, directorul societăţii de transport public în comun, Darie Romaniuc, spune că nu înţelege cauza nemulţumirilor sindicale, câtă vreme decizia de creştere a salariilor, în medie cu până la 5%, plus renegocierea drepturilor salariale din trei în trei luni, a fost luată de comun acord.

„Ponderea de majorare salarială este de până la 5%, dar accentul a fost pus pe cei care aveau salariile mai mici – taxatorii şi conducătorii de microbuze. Acolo se regăsesc creşterile salariale mai consistente, ceea ce probabil îi nemulţumeşte pe unii”, a explicat Darie Romaniuc.

Creşterile salariale de la TPL urmează să fie vizibile, cât de cât, în banii pe care îi ridică angajaţii de luna aceasta. Chiar şi aşa, nemulţumirile multor salariaţi continuă să fie la cote ridicate, mai ales după ce au auzit că în vestul ţării, în oraşe precum Timişoara şi Cluj, care se confruntă cu o lipsă acută de şoferi de autobuze, salariile celor din transportul public de persoane sunt de 3.500-4.000 de lei, adică cel puţin dublu faţă de cât sunt la nivelul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemulţumiri la TPL, din cauza majorărilor salariale.
 Vizualizări articol: 2850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nemulţumiri la TPL, din cauza majorărilor salariale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăței cu ulei de măsline Rețeta este foarte rapidă și atât de simplă, încât orice începător o poate reuși. Este esențial totuși ca pentru reușită să aveți răbdare, să amestecați în oală la timp și să nu plecați de lângă aragaz în... Citeşte