Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 251 (6961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De trei săptămâni

Se caută director: studii superioare, funcţionar public şi 3 ani vechime

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Sănătăţii nu a reuşit nici acum să găsească un funcţionar public care să accepte să preia interimar conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, instituţie care are deja o săptămână de când nu mai are director executiv şi director adjunct. Deşi fostul director, dr. Cătălina Zorescu, şi-a anunţat demisia din funcţie încă din data de 15 octombrie a.c., nici un alt funcţionar din instituţie nu s-a arătat dispus să preia şefia DSP. Pentru a îndeplini funcţia de director executiv interimar, cererile sunt minimale: studii superioare, trei ani vechime şi statut de funcţionar public, dar cu toate acestea, salariul net de „numai” 7.000 de lei în sectorul bugetar, la pachet cu numeroasele responsabilităţi fac postul total neatractiv.

Șansa ca DSP Suceava să aibă totuşi un director executiv este ca ori să fie delegat măcar pentru următoarele trei luni un funcţionar public din Ministerul Sănătăţii, ori să se găsească un amator la alte direcţii de sănătate publică din ţară. La nevoie, este posibil să fie desemnat interimar un funcţionar public din altă instituţie a statului, care să nu aibă absolut nici o legătură cu sistemul sanitar şi cu modul de funcţionare al unei unităţi de o asemenea complexitate. 

De altfel, din iulie 2015, funcţia de director executiv al DSP a fost ocupată doar cu titlu interimar, după ce ultimul care a obţinut conducerea instituţiei în urma unui concurs, susţinut în octombrie 2010,  dr. Ludovic Abiţei, a demisionat invocând ”presiuni politice”. Primul interimat a fost asigurat de inginerul Andrei Ianovici, până în iulie 2017, al doilea de dr. Cătălina Zorescu, până în noiembrie 2017, al treilea de sociologul Sebastian Petru Jureschi, până în februarie 2018, când atribuţiile de director executiv au fost delegate de către Ministerul Sănătăţii din nou medicului Cătălina Zorescu. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a organizat, în 2016 şi în 2017, patru concursuri pentru ocuparea funcţiei de director executiv al DSP Suceava, la care fie nu s-a înscris nimeni, fie cei înscrişi nu au promovat examenul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se caută director: studii superioare, funcţionar public şi 3 ani vechime.
 Vizualizări articol: 2297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Se caută director: studii superioare, funcţionar public şi 3 ani vechime2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăței cu ulei de măsline Rețeta este foarte rapidă și atât de simplă, încât orice începător o poate reuși. Este esențial totuși ca pentru reușită să aveți răbdare, să amestecați în oală la timp și să nu plecați de lângă aragaz în... Citeşte