Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 251 (6961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

O staţie de apă din zona rurală Fălticeni, amendată cu 4.000 de lei de DSP deoarece apa livrată populaţiei nu era potabilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O staţie de apă din mediul rural din zona Fălticeni a fost sancţionată de inspectorii sanitari cu o amendă de 4.000 de lei deoarece în urma analizelor s-a constatat că apa nu respecta indicatorii de potabilitate din punct de vedere  chimic şi bacteriologic, respectiv numărul total de germeni (coliformi) era peste limita maximă admisă, iar clorul era sub limita prevăzută de lege. Potrivit informaţiilor noastre, este vorba despre staţia de apă din Bogdăneşti. Inspectorii din cadrul DSP Suceava au dispus imediat măsuri de dezinfecţie, iar probele analizate ulterior au arătat că apa se încadrează în limitele de potabilitate şi poate fi consumată fără probleme.

În luna octombrie, inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava au efectuat 654 de controale, dintre care în domeniul non-aliment, un număr de 409 controale, potrivit şefului acestui serviciu, dr. Dinu Sădean. Astfel, au fost verificate două staţii de apă, trei hoteluri şi nouă pensiuni, 11 controale au fost pe linie de mediu - şapte în zone de locuit, unul la un muzeu, unul la un spaţiu de joacă pentru copii, unul la un sistem de salubritate în mediul rural din zona Fălticeni şi un sistem de canalizare, în Suceava. Pentru produse din tutun s-au realizat 55 controale, şapte controale au vizat mediul de muncă la service-uri auto, 56 controale au fost la produse cosmetice şi la unităţi de prestări servicii înfrumuseţare, 127 la produse biocide la utilizatori din sănătate, învăţământ şi unităţi de prestări servicii înfrumuseţare. Unităţile de învăţământ au făcut obiectul a 11 controale, din care şapte controale la unităţi pentru preşcolari, patru controale la unităţi pentru învăţământul primar şi un control la gimnaziu.

La unităţi sanitare, cu excepţia spitalelor, au fost realizate 63 controale, din care: 12 la cabinete medicină primară, patru la cabinete de specialitate, 30 la cabinete de medicină dentară, două la cabinete de imagistică medicală, 13 la laboratoare de analize medicale, două la unităţi de balneofizioterapie şi la un cămin de bătrâni. De asemenea, a fost controlată unitatea de îngrijiri paliative de la Suceviţa. Din punct de vedere al gestionării deşeurilor periculoase, au fost efectuate 64 de controale la unităţi sanitare.

 

În octombrie, DSP Suceava a aplicat 10 amenzi în valoare totală de 19.400 lei

În urma controalelor, inspectorii sanitari au amendat cu 1.600 de lei o pensiune din zona Gura Humorului pentru nemarcarea vizibilă a suprafeţelor, ustensilelor şi a spaţiilor frigorifice conform destinaţiei date; cu 3.000 de lei, o persoană din comuna Şcheia pentru neamenajarea corespunzătoare a unei rampe de gunoi pentru depozitarea deşeurilor zootehnice; cu 3.000 de lei un salon de înfrumuseţare din zona Câmpulung Moldovenesc pentru neefectuarea înregistrărilor operaţiunilor de dezinfecţie şi sterilizare. Valoarea totală a amenzilor din sectorul non-aliment a fost de 11.600 lei.

În sectorul aliment au fost efectuate în luna octombrie 245 de controale, dintre care două la producători şi ambalatori, 157 la retaileri, 76 în domeniul serviciilor de alimentaţie publică şi 10 controale la producători primari care vând direct consumatorului final.

Potrivit doctorului Sădean, la retaileri a fost aplicată o amendă în valoare de 1.600 de lei, la un stand de desfacere produse lactate dintr-o piaţă din Suceava pentru nerespectarea regulilor de igienă în timpul programului de lucru. În sectorul servicii s-au dat cinci amenzi în valoare totală de 6.200 de lei, din care trei amenzi a câte 1.000 de lei fiecare pentru lipsă cursuri de noţiuni fundamentale de igienă la două unităţi de alimentaţie publică din zona Gura Humorului şi la o unitate de alimentaţie  publică din Suceava, două amenzi a câte 1.600 lei pentru lipsa termometrului şi a termogramei la o unitate de alimentaţie publică din Gura Humorului şi una din Suceava.

Valoarea totală a amenzilor din sectorul aliment a fost de 7.800 lei, iar totalul celor 10 amenzi aplicate de DSP Suceava în luna octombrie a fost în valoare de 19.400 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O staţie de apă din zona rurală Fălticeni, amendată cu 4.000 de lei de DSP deoarece apa livrată populaţiei nu era potabilă.
 Vizualizări articol: 1874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
O staţie de apă din zona rurală Fălticeni, amendată cu 4.000 de lei de DSP deoarece apa livrată populaţiei nu era potabilă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăței cu ulei de măsline Rețeta este foarte rapidă și atât de simplă, încât orice începător o poate reuși. Este esențial totuși ca pentru reușită să aveți răbdare, să amestecați în oală la timp și să nu plecați de lângă aragaz în... Citeşte