Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 251 (6961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ficăței cu ulei de măsline

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rețeta este foarte rapidă și atât de simplă, încât orice începător o poate reuși. Este esențial totuși ca pentru reușită să aveți răbdare, să amestecați în oală la timp și să nu plecați de lângă aragaz în timpul foarte scurt al preparării

Avem nevoie de:

1 kg ficăței de pasăre, 2-3 cepe, ¾ pahar ulei de măsline, sare, piper și coriandru pulbere după gust, jumătate de lămâie sau 2-3 linguri de vin alb sec, opțional un pumn de măsline negre fără sâmburi

Preparare

Ficățeii, dacă au fost cumpărați congelați, trebuie dezghețați. Îi spălăm, îi curățăm de pielițe și avem grijă să nu fie printre ei vreo fiere. Aceasta arată ca o mică pungă verde închis ori neagră și trebuie să avem grijă să nu o spargem, pentru că, dacă se întâmplă, tot preparatul va fi amar! Separat tocăm mărunt ceapa curățată. Într-o oală neaderentă sau tigaie cu capac punem la încins uleiul, apoi adăugăm ceapa tocată. NU punem sare. Călim ceapa cu capacul pus pe tigaie, amestecând mereu, ca să nu se ardă. Ceapa trebuie să fie doar ușor îngălbenită. Punem deasupra ficățeii, amestecăm scurt și punem capacul. Lăsăm la foc mic să se călească, amestecând din când în când, până scade zeama lăsată de ficat. Durează doar câteva minute! Stingem totul cu zeamă de lămâie sau puțin vin și, dacă folosim, adăugăm măslinele tocate grosier sau tăiate în jumătăți. Stingem focul, amestecăm, mai lăsăm 2-3 minute vasul acoperit și apoi adăugăm după gust sare, piper, coriandru măcinat și mai amestecăm o dată. Acoperim vasul pentru alte 5 minute, apoi preparatul este gata de servit. Este gustos alături de cartofi fierți. Poate fi presărat cu pătrunjel verde și se asortează cu mujdei sau murături. Se poate pregăti și cu ulei obișnuit, de floarea-soarelui, dar gustul va fi complet altul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ficăței cu ulei de măsline.
 Vizualizări articol: 4147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ficăței cu ulei de măsline5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăței cu ulei de măsline Rețeta este foarte rapidă și atât de simplă, încât orice începător o poate reuși. Este esențial totuși ca pentru reușită să aveți răbdare, să amestecați în oală la timp și să nu plecați de lângă aragaz în... Citeşte