Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 236 (6946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Interes

Concurenţă acerbă la rezidenţiat: în patru zile s-au înscris 17 medici pe trei locuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Interes major din partea absolvenţilor facultăţilor de medicină pentru examenul de rezidenţiat din acest an. La Direcţia de Sănătate Publică Suceava, pe cele trei posturi aprobate s-au înscris de marţi, 16 octombrie, până ieri 17 medici, potrivit directorului executiv al DSP, dr. Cătălina Zorescu.

Medicul a spus că este vorba despre un post de medic igienist la DSP, de un post pentru specializarea obstetrică-ginecologie la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc şi de unul de medic psihiatru pentru Policlinica CFR, la Ministerul Transporturilor.Judeţul Suceava a solicitat patru posturi la rezidenţiat – două în specializarea igienă la DSP, unul de obstetrică-ginecologie la Câmpulung Moldovenesc şi unul de medic psihiatru pentru Policlinica CFR, la Ministerul Transporturilor. Al doilea post de igienist la DSP nu a fost aprobat.

Concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie este organizat de Ministerul Sănătăţii în data de 18 noiembrie a.c.. Concursul se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Înscrierile se fac prin toate direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 15-26 octombrie 2018, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor este de luni până joi, în intervalul orar 9.00-15.00, şi vineri, în intervalul 9.00-14.00.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu.

Potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 52/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, în cazul în care la finele repartiţiei candidaţilor promovaţi la concursul de rezidenţiat rămân locuri/posturi de rezident neocupate, Ministerul Sănătăţii poate organiza redistribuirea, la cerere, a candidaţilor care la concursul de rezidenţiat din sesiunea precedentă au fost declaraţi respinşi, deşi au obţinut punctajul minim de promovare stabilit de metodologia de concurs, aprobată prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei Naţionale, dar s-au clasat în afara numărului de locuri/posturi publicat la concurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurenţă acerbă la rezidenţiat: în patru zile s-au înscris 17 medici pe trei locuri.
 Vizualizări articol: 2706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurenţă acerbă la rezidenţiat: în patru zile s-au înscris 17 medici pe trei locuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei