Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 236 (6946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Ştafeta veteranilor Invictus a fost preluată, ieri, de salvamontiști suceveni și va fi predată duminică seara la Bistrița

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ştafeta veteranilor Invictus de pe „traseul roșu”, adusă de la Botoșani de un grup de 18 alergători militari și civili, a fost predată, ieri, la Suceava, de către caporal Mihaela Iftimie, de la Batalionul 335 Artilerie Botoșani, comandantului Centrului Militar Suceava, col. Mugurel Anton. În cadrul unei ceremonii care a avut loc în faţa Palatului Administrativ, acesta a predat, la rândul său, ștafeta salvamontiștilor de la Vatra Dornei. Șeful serviciului Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc, a declarat că doi dintre colegii săi, Andrei Bălău și Cristi Huțanu, vor duce ștafeta până la Vatra Dornei, de unde va fi preluată de un grup de 14 militari de la UM 01035, care vor alerga mai departe, până la Bistrița-Năsăud. Cursa alergătorilor de la Salvamont va dura 14-15 ore, deoarece se vor opri pentru scurte ceremonii la monumentele eroilor din Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit căpitanului Andrei Tironeac, șef comenduire Garnizoana Suceava, care s-a ocupat de organizarea evenimentului, până în data de 25 octombrie a.c., aproape 200 de alergători şi biciclişti aleargă pe o distanţă de peste 3.000  km, oprindu-se în fiecare reşedinţă de judeţ, pe trei trasee simbolice - roșu, galben și albastru. De Ziua Armatei, participanţii de pe cele trei trasee care au avut ca punct de plecare Tulcea, Giurgiu şi Timișoara se vor întâlni la Carei, ultima localitate românească importantă de la frontiera de vest a ţării care a fost eliberată de sub ocupația horthystă, după lupte grele, în zorii zilei de 25 octombrie 1944.

 

Un sucevean face parte din echipa României la Jocurile Invictus de la Sidney

La festivitatea de la Suceava au luat parte prefectul Mirela Adomnicăi, primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, vicepreședintele Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc, șefii instituţiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, ai asociaţiilor veteranilor de război, ai cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ai Asociaţiei “Cultul Eroilor” Suceava.

Militarii care au fost prezenți fac parte din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” Suceava şi Centrul Militar Judeţean.

Prefectul Mirela Adomnicăi a felicitat grupul voluntarilor Invictus de la Botoșani pentru cursa de 5 ore de alergat până la Suceava, „în scopul promovării valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României”. Ea a subliniat că suceveanul Ciprian Iriciuc, rănit în 2015 de explozia unui vehicul-capcană în apropiere de aeroportul din Kandahar, va fi unul dintre cei 15 militari români răniți ca urmare a participării la acțiuni militare care va reprezenta țara la Jocurile Invictus, de la Sydney, în perioada 20-27 octombrie a.c.. Anul trecut, la Jocurile Invictus de la Toronto, căpitanul Iriciuc a ocupat locul trei la canotaj în sală – ergometru, proba de rezistență. Prefectul a mai spus că ediția din acest an a Ştafetei veteranilor este dedicată atât Zilei Armatei Române, cât şi Centenarului Marii Uniri, fiind un proiect susţinut de Ministerul Apărării Naţionale şi de Ministerul Afacerilor Interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştafeta veteranilor Invictus a fost preluată, ieri, de salvamontiști suceveni și va fi predată duminică seara la Bistrița.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştafeta veteranilor Invictus a fost preluată, ieri, de salvamontiști suceveni și va fi predată duminică seara la Bistrița0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei