Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 236 (6946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

Fonduri de la Ministerul Sănătăţii pentru echipamente de testare a auzului la nou-născuţi, alocate către cinci spitale sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, spitalele municipale din Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Spitalul Orăşenesc Gura Humorului vor fi dotate, până la sfârşitul acestui an, cu echipament de screening auditiv prin otoemisiuni, în valoare totala de 90.000 de lei, a informat, ieri, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu. Testarea are ca scop depistarea precoce a deficienţelor de auz.

Medicul a precizat că banii au fost alocaţi de Ministerul Sănătăţii, concomitent cu includerea spitalelor municipale şi a celui orăşenesc din Gura Humorului în Programul naţional de screening auditiv la nou-născuţi pentru anul 2018. Până acum, doar Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a fost în program. Dr. Zorescu a subliniat că aparatura va fi achiziţionată până la sfârşitul anului 2018, de către unităţile sanitare, după cum urmează: Spitalul de Urgenţă Suceava - două echipamente, Spitalul Municipal „Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi - două echipamente, Spitalul Municipal Fălticeni, Spitalul Municipal Vatra Dornei şi Spitalul Orăşenesc Gura Humorului - câte un echipament şi Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc - trei echipamente.

Potrivit şefului DSP Suceava, în cadrul Programului de screening auditiv la nou-născuţi au fost investigaţi, de la începutul anului şi până acum, 1.752 de bebeluşi, în cadrul maternităţii Spitalului de Urgenţă Suceava.

În cadrul screeningului auditiv, unii copii au avut nevoie de retestarea auditivă, care a fost efectuată de medicii specialişti ORL ai spitalului din Suceava sau de medici ai secţiei ORL din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi.

Retestarea a fost necesară deoarece unii dintre copii proveneau din familii de persoane cu dizabilităţi (surdo-muţi) sau copiii au avut probleme la naştere, respectiv rezultatul iniţial al testării auditive efectuate cu aparatul Echo-Screen a fost negativ, ceea ce înseamnă că bebeluşul nu aude.

Depistarea precoce a deficienţelor de auz la nou-născuţi creşte şansele de recuperare auditivă a copiilor prin dispensarizare în serviciile medicale din specialitatea ORL, dar şi de prevenire a surdităţii, ca urmare a intervenţiei la timp prin implant cohlear. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri de la Ministerul Sănătăţii pentru echipamente de testare a auzului la nou-născuţi, alocate către cinci spitale sucevene.
 Vizualizări articol: 1883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fonduri de la Ministerul Sănătăţii pentru echipamente de testare a auzului la nou-născuţi, alocate către cinci spitale sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei