Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 232 (6942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Muzeul Bucovinei reduce cu 50% taxa de fotografiere pentru cununii şi botezuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei intenţionează să reducă cu 50% taxa de fotografiere pentru cununii şi botezuri începând cu data de 1 ianuarie 2019. Propunerea se regăseşte în proiectul de hotărâre privind aprobarea nivelului taxelor şi tarifelor de competenţa Consiliului Judeţean pentru anul 2019, aflat în dezbatere publică pe site-ul acestei instituţii. La taxele şi tarifele percepute pentru activităţile Muzeului Bucovinei se propune o diminuare faţă de anul acesta pentru „taxa de fotografiere cununii, botezuri şi alte manifestări personale ocazionale, de la 200 la 100 de lei/aparat". În acelaşi timp, o altă propunere este introducerea de noi taxe şi tarife ca urmare a introducerii unor noi servicii. Astfel, din 2019 ar urma să se introducă plata unui bilet unic de vizitare pentru Muzeul şi Casa Ciprian Porumbescu, de 8 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi şi studenţi. De precizat că anul acesta au fost percepute tarife individuale pentru vizitarea celor două obiective, acestea fiind menţinute la acelaşi nivel şi pentru anul 2019, dar prin introducerea unui bilet unic.

Tot din 2019, pentru adulţi se va percepe o taxă de participare la activităţi pedagogice sau activităţi de educaţie muzeală, în sumă de 70 de lei/persoană, bani care acoperă costul materialelor consumabile şi al utilităţilor.

 

Mai multe tarife vor fi eliminate începând din 2019

În proiectul de hotărâre se mai propune renunţarea la mai multe taxe şi tarife ale Muzeului Bucovinei, pe motiv că acestea s-au dovedit a fi ineficiente. Taxele propuse a fi eliminate începând din 2019 sunt cele pentru acces la fondurile documentare la Casa Memorială „S.F. Marian”, tariful automat de suveniruri, tariful de desfacere cărţi, provenit de la edituri şi distribuitori, prin standurile muzeului, tarif închiriere alte spaţii la Muzeul Satului şi biletul de intrare adulţi, elevi şi studenţi în grupuri de peste 20 de persoane la Cetatea de Scaun a Sucevei şi Muzeul de Istorie.

Potrivit proiectului de hotărâre, restul tarifelor şi taxelor de la Muzeul Bucovinei vor rămâne în 2019 la acelaşi nivel ca cele din acest an. Taxa de vizitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a expoziţiei permanente de la Muzeul de Istorie va rămâne de 12 lei/adult şi de 3 lei/persoană pentru elevi şi studenţi. Pentru Muzeul Ştiinţelor Naturii, Muzeul Satului şi Hanul Domnesc, taxa de vizitare va fi de 6 lei/adult şi de 1,5 lei pentru elevi şi studenţi.

Muzeul Bucovinei va pune în vânzare şi bilete unice de vizitare, în baza cărora pot fi vizitate Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Hanul Domnesc şi Casa Memorială „Simion Florea Marian”. Preţul unui bilet unic este de 36 de lei/adult şi de 8 lei pentru elevi şi studenţi.

Şi anul viitor, Muzeul Bucovinei va oferi servicii gratuite pentru persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, copii din şcoli speciale, aşezăminte sociale şi centre de plasament, veterani de război sau lucrători actuali şi pensionari din reţeaua muzeală. De asemenea, pensionarii vor avea o reducere de 50% la tarifele practicate de Muzeul Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul Bucovinei reduce cu 50% taxa de fotografiere pentru cununii şi botezuri.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Muzeul Bucovinei reduce cu 50% taxa de fotografiere pentru cununii şi botezuri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei