Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 232 (6942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„De vorbă cu natura‟

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au învăţat despre ariile protejate din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În săptămâna 8-14 octombrie 2018, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava a marcat Săptămâna Ariilor Protejate, împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APOM) Suceava, custode al ariilor naturale protejate Fâneţele Seculare Ponoare şi Fâneţele Seculare Frumoasa. Activităţile s-au desfăşurat sub îndemnul „De vorbă cu natura‟.

În parteneriat cu Asociaţia EUDEMOS şi APM, Şcoala Nr. 4 a organizat trei activităţi de informare despre educaţia ecologică, un concurs dedicat acestui eveniment, activităţi de promovare a ariilor protejate “Fâneţele Seculare Ponoare” şi “Fâneţele Seculare Frumoasa”, dar şi a celorlalte arii protejate din judeţ.

În data de 9 octombrie, la patru clase de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava (două clase de ciclu primar şi două de gimnaziu) a avut loc o acţiune pregătitoare şi informativă privind importanţa ariilor naturale protejate, date generale şi istoricul sitului Natura 2000 - ROSCI0082 Fâneţele Seculare Ponoare, realizată de Agenţia de Protecţia Mediului Suceava (director adjunct Anca Ionce, Cezar Asurdului, dar şi voluntari). Totodată, s-au prezentat şi rezervaţiile naturale din judeţul Suceava de către profesorul de geografie al şcolii, prof. Bogdan Nistor.

A urmat, în data de 12 octombrie, o acţiune de observare şi cercetare de către elevi a rezervaţiei Fâneţele Seculare Ponoare (ateliere de toamnă în natură) şi în data de 13 octombrie un concurs între elevi – „Cea mai frumoasă prezentare/descriere a unui tip de habitat din rezervaţie”.

Potrivit prof. Bogdan Nistor, responsabil de proiect, „Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activităţi diverse (expoziţii de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecţii de filme, excursii ghidate în arii protejate, activităţi de educaţie ecologică, concursuri etc.). Evenimentul face parte din proiectul <Oameni pentru Natură>, implementat de ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de evenimente adresate publicului larg. Mulţumiri partenerilor noştri din proiect (Agenţia de Protecţia Mediului, Asociaţia EUDEMOS) pentru materialele promoţionale oferite cadou tuturor elevilor participant la activităţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au învăţat despre ariile protejate din judeţ.
 Vizualizări articol: 1604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au învăţat despre ariile protejate din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei