Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 232 (6942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu duhul blândeţii

Ţiganii minori de la Şcheia, condamnaţi la măsura educativă a asistării zilnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi ţigani minori din Şcheia, care au creat numeroase probleme în comunitatea în care trăiesc, şi-au aflat ieri condamnările dictate de judecători după ce au fost trimişi în judecată pentru ultraj. Marian Samir Stancu, în vârstă de 15 ani, şi Cornel Iulian Bozomală, de 17 ani, au fost condamnaţi la măsura educativă a asistării zilnice pentru o perioadă de 6 luni. De asemenea, magistraţii i-au obligat pe cei doi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Suceava la datele fixate.

Soluţia a fost dată ieri de Curtea de Apel Suceava şi este similară cu cea pronunţată de Judecătoria Suceava, cu menţiunea că a rămas definitivă.

Cei doi au fost trimişi în judecată pentru ultraj sau instigare la ultraj, în cazul deosebit de grav, mai ales prin prisma tupeului, petrecut în luna august a anului trecut, când au fost tăiate cauciucurile a două maşini din curtea Postului de Poliție Șcheia. Una din maşini era autospecială de Poliție, iar a doua era maşina personală a unei polițiste.

Represaliile romilor au venit după ce polițiştii îi opriseră pentru un control pe stradă şi le confiscaseră o sumă de bani pe care nu o puteau justifica.

În noaptea de 10 spre 11 august 2017, un echipaj al Poliției Șcheia a oprit trei tineri de etnie romă cunoscuți cu preocupări infracționale, pentru o verificare de rutină. Asupra lor a fost găsită suma de 300 de lei, pe care nu o puteau justifica. Polițiştii au confiscat suma de bani, în acest sens fiind întocmit un proces verbal de constatare.

În aceeaşi noapte, poliţiştii au găsit în curtea instituţiei patru roţi sparte la autospeciala de poliţie, precum şi două la maşina personală a unei agente de poliţie, care făcea parte din echipajul care i-a oprit pe tinerii romi.

Încă din acea noapte, polițiştii au adunat date despre autori, ulterior fiind stabilită întreaga activitate infracțională.

Inițial, cercetările s-au demarat pentru infracțiunea de distrugere, însă ulterior procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus schimbarea încadrării juridice, în infracțiunea de ultraj. Ultrajul este infracțiunea comisă asupra polițistului aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

 

Cine sunt cei trimişi în judecată

Din cercetările polițiştilor, coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, a rezultat că cel care a tăiat cauciucurile maşinii de poliție este Marian Samir Stancu, în vârstă de 15 ani. În cazul celei de-a doua maşini, autorul identificat este Cornel Bozomală, de 17 ani.

Învinuiți în dosar, acuzați de instigare, tăinuire şi complicitate, sunt minorul Gabriel Constantin Oltean, în vârstă de 16 ani, şi mama acestuia, Câți Luminița Oltean.

Cei patru au fost trimişi recent în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava.

Deloc întâmplător, numele celor patru mai apar şi în alte cauze penale. Cornel Bozomală este unul dintre frații implicaţi într-un episod violent din vara acestui an, în care o familie din Șcheia a fost atacată şi în casă şi terorizată în mai multe rânduri. Doi dintre frații mai mari ai minorului sunt după gratii, în urma unor condamnări recente pentru alte fapte de furt sau tâlhărie.

Constantin Gabriel Oltean are şi el la activ mai multe fapte de furt. Minorii au fost expertizați psihiatric, stabilindu-se că au discernământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţiganii minori de la Şcheia, condamnaţi la măsura educativă a asistării zilnice.
 Vizualizări articol: 1985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ţiganii minori de la Şcheia, condamnaţi la măsura educativă a asistării zilnice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei