Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 228 (6938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În judeţul Suceava

Toate cursele de persoane, judeţene şi interjudeţene, suspendate astăzi, după ora 8.00, de protestul transportatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea de transport persoane interjudeţean şi judeţean în judeţul Suceava, la fel ca în toate celelalte judeţe, este suspendată începând de astăzi, de la ora 8.00, de protestul transportatorilor. Ieri după-amiază, filiala judeţeană a Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) a notificat Prefectura Suceava că începând de astăzi activitatea de transport interjudeţean şi judeţean încetează pe o perioadă nedeterminată, în urma eşecului de marţi al negocierilor dintre reprezentanţii transportatorilor de persoane şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, pe tema modificării normelor metodologice referitoare la transporturile rutiere şi activităţile conexe acestora. Preşedintele Asociaţiei Transportatorilor de Persoane Suceava, Beniamin Lucescu, a declarat, ieri, că în urma discuţiilor cu reprezentanţii firmelor din judeţ, la nivel local au decis să scoată cheile din contact nu la prima oră, ci după ora 8.00, adică după ce asigură transportul elevilor la şcoală. „Protestul este justificat”, a declarat Beniamin Lucescu, „dar noi nu ne-am pierdut speranţa că vom fi rechemaţi la negocieri”.

Liderii FORT au anunţat de marţi că joi vor opri transportul de persoane, dacă ministrul Lucian Şova nu renunţă la intenţia de a modifica Legea 980/2011.

Lucescu a precizat că dacă ministrul Şova retrage iniţiativa de modificare a legii, ei renunţă imediat la protest.

Transportatorii de persoane din România sunt nemulţumiţi de schimbările propuse de ministrul Transporturilor considerând că astfel la viitoarele licitaţii pentru atribuirea traseelor vor avea câştig de cauză firmele care vor folosi maşini noi, că se va deschide piaţa pentru operatorii străini şi se vor diminua avantajele pe care le au acum la licitaţii transportatorii cu experienţă.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, le-a explicat transportatorilor că temerile lor sunt neîntemeiate, dar nu s-a bucurat de succes.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate cursele de persoane, judeţene şi interjudeţene, suspendate astăzi, după ora 8.00, de protestul transportatorilor.
 Vizualizări articol: 3352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Toate cursele de persoane, judeţene şi interjudeţene, suspendate astăzi, după ora 8.00, de protestul transportatorilor3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei