Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 228 (6938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Servicii medicale

Doi medici specializați în îngrijiri paliative, angajați la secția de profil a Spitalului de Urgență Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi medici cu competențe în îngrijiri paliative au promovat concursul organizat de Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, pentru completarea schemei de personal a secției de profil. Rezultatele concursului au fost validate la începutul acestei luni.

Cei doi medici sunt Svetlana Ionuță şi Grigore Ionuţă. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că în perioada următoare vor fi scoase la concurs posturile de medic-şef şi asistent-şef al secţiei de Îngrijiri Paliative și vor fi titularizați pe post un asistent social, un kinetoterapeut, un psiholog etc., astfel încât să fie asigurate toate serviciile specifice pentru această categorie de pacienți.

Managerul spitalului s-a declarat satisfăcut de calitatea personalului care lucrează la Îngrijiri Paliative și de faptul că există interes pentru posturile de aici, în ciuda faptului că este una dintre cele mai dificile secții din spital, atât în ceea ce privește volumul de muncă, dar și ca încărcătură emoțională.

“Manifest mulţumire faţă de ce se întâmplă acolo. Nu puţini sunt cei care apreciază condiţiile şi felul în care sunt trataţi pacienţii în secţia de Îngrijiri Paliative. Spre surprinderea mea, există o cerinţă extrem de mare din partea mai multor cadre medicale medii de a merge să profeseze în această secţie”, a subliniat Rîmbu.

Secţia de Îngrijiri Paliative a Spitalului de Urgenţă Suceava, cu o capacitate de 25 de paturi, este cea mai nouă din această unitate medicală, fiind dată în folosință la începutul lunii martie a acestui an. Valoarea totală a investiţiei a fost de 1,25 milioane de euro.

Pacienţii eligibili pentru a fi internaţi aici sunt cei care suferă de boli cardiovasculare, pacienţi cu scleroză multiplă, boala Parkinson, pacienţi cu insuficienţă hepatică sau cu insuficienţă renală acută şi cronică, pacienţi cu atac cerebral şi comă, pacienţi cu boli pulmonare etc.

Saloanele secţiei au în dotare paturi multifuncţionale cu saltele antiescare, noptiere, scaune cu rotile, televizoare, aparatură medicală specifică, toate paturile şi grupurile sanitare au sisteme de semnalizare sonoră, secţia având şi staţie de oxigen medical.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi medici specializați în îngrijiri paliative, angajați la secția de profil a Spitalului de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 2913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi medici specializați în îngrijiri paliative, angajați la secția de profil a Spitalului de Urgență Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei