Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 228 (6938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vatra Dornei

Un incendiu de proporţii a făcut pagube mari la un depozit de materiale de construcţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a înroşit cerul în timpul nopţii la marginea municipiului Vatra Dornei, producând pagube importante. Focul a izbucnit în timpul nopţii de marţi, în jurul orei 23.00, la un depozit de materiale de construcţii amplasat la ieşirea din oraş spre Iacobeni, un apel la 112 anunţând incendiul.

La locul incendiului au ajuns în scurt timp pompierii militari ai Detaşamentului Vatra Dornei, care au intervenit cu trei autospeciale de stingere, trei motopompe şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor. La sosirea echipajelor de intervenţie ardea clădirea depozitului, existând pericol de propagare la două hale învecinate. A fost nevoie de aproape 3 ore de intervenţie pentru lichidarea incendiului, în timpul căruia au ars acoperişul clădirii pe 100 metri pătraţi, circa 600 metri pătraţi de parchet, 10.000 de rondele din polistiren, 10.000 de dibluri pentru polistiren, 10 găleţi de tencuială decorativă, 5 metri cubi lemn de foc şi alte bunuri. Flăcările au degradat 60 de metri liniari de tuburi din inox, 25 de găleţi de tencuială decorativă, centrala termică, instalaţia electrică şi două generatoare, prejudiciul declarat de proprietari fiind de circa 100.000 de lei.

În timpul intervenţiei pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui bărbat de 29 de ani, aflat în calitate de paznic la depozit, care a suferit un atac de panică. Ulterior tânărul şi-a revenit şi nu a necesitat transportul la spital. În urma cercetărilor făcute la faţa locului, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect. În urma intervenţiei pompierilor au fost salvate două hale învecinate.

 

În aceeaşi noapte, un incendiu a izbucnit într-o gospodărie din comuna Straja

Câteva ore mai târziu, a fost solicitată intervenţia pompierilor la un alt incendiu care cuprinsese clădirea unei bucătării de vară a unei familii din Straja. Era ora 05.30 şi în urma unui apel la numărul unic, militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor, care la sosirea echipelor de intervenţie cuprinseseră acoperişul bucătăriei de vară şi interiorul acesteia, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie şi la casa de locuit a proprietăţii învecinate.

Timp de aproximativ o oră, cât a durat lichidarea incendiului, flăcările au distrus acoperişul din şindrilă pe 40 de metri pătraţi şi pereţii interiori pe 50 de metri pătraţi. S-au degradat aparatură electrocasnică şi alte bunuri, în valoare de circa 30.000 de lei. Pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic generat de un coş de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu de proporţii a făcut pagube mari la un depozit de materiale de construcţii.
 Vizualizări articol: 1573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un incendiu de proporţii a făcut pagube mari la un depozit de materiale de construcţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei