Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 202 (6912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accident cumplit

Drama cumplită a unei familii: fetiţă de 6 ani, în stare vegetativă, după ce a fost lovită de o maşină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident rutier petrecut acum mai bine de o lună şi jumătate s-a transformat într-o dramă teribilă, care are toate şansele să devină una de lungă durată. O fetiţă în vârstă de doar 6 ani de zile a suferit leziuni extrem de grave la cap după ce a fost accidentată de o maşină, şi se află în stare vegetativă, cu prognostic de recuperare rezervat. Micuţa provine dintr-o familie săracă din satul Costâna, comuna Todireşti. Oamenii au primit deja decontul de cheltuieli de la Spitalul Judeţean Suceava, care se cifrează la aproape 40.000 de lei. Condiţiile în care s-a petrecut accidentul sunt destul de complicate şi este greu de spus cine va fi obligat să acopere cheltuielile.

 

Trimisă la cumpărături, a trecut strada şi a fost lovită de o maşină 

Accidentul s-a petrecut pe 20 iulie, seara, în jurul orei 19.00. Copila care abia împlinise 6 ani de zile, Iuliana Șerban, a fost trimisă de mamă la un magazin din apropierea casei, pentru a face cumpărături.

 Fata a avut de traversat DJ 290D, drumul judeţean care străbate localitatea. Minora nesupravegheată s-a angajat în traversare şi a fost lovită de un autoturism Renault condus de Cristian P., în vârstă de 42 de ani, localnic din Todireşti.

Micuţa a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital în stare foarte gravă. Ea a fost internată la Reanimare, cu un grav traumatism cerebral, în comă.

Fata a rămas în comă la spital săptămâni întregi, cu un traumatism cranio-cerebral grav, cu scorul de evaluare a stării de conştienţă Glasgow coma scale (GCS) – 6. 

 

Fata a fost salvată şi a ajuns la un centru de recuperare pentru copii

Din fericire, în ciuda stării extrem de grave, medicii neurochirurgi suceveni au reuşit să o salveze pe fetiţă şi să o stabilizeze.

Fata a început să respire singură şi să deschidă ochii, având reacţii spontane. Veştile bune se opresc însă aici. Sunt progrese foarte importante, însă, în rest, fata este paralizată.

Pe 3 septembrie, medicii suceveni au făcut demersuri pentru ca micuţa să fie transferată la Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu din Bucureşti, cel mai indicat pentru ca micuţa să intre într-un program de recuperare. Între timp, fata a ajuns la spitalul din Capitală, unde este internată alături de mama sa. 

 

O scurtă şi realistă evaluare a micuţei

Medicii specialişti de la Spitalul Judeţean Suceava care s-au ocupat de fetiţă ne-au făcut o scurtă şi realistă evaluare a acesteia:

„Copilul e în stare vegetativă, cu prognostic de recuperare rezervat din cauza leziunii cerebrale grave. La starea iniţială probabil că nu va reveni niciodată, dar are nevoie de recuperare obligatoriu, pentru că prin recuperare poate să ajungă să stea în cărucior, poate să aibă abilitatea să se deplaseze, chiar dacă cu greutate. O comunicare normală probabil că nu va avea niciodată. În procesul de recuperare are nevoie să stea cineva lângă ea, să-i vorbească permanent, să o înveţe să apuce diverse lucruri şi să le ţină în mână, pentru că doar prin stimuli externi verbali şi motrici poate să mai fie recuperată”.

Aşadar, fata are nevoie de luni sau chiar de ani de şedinţe de recuperare. Principala speranţă în acest caz este în Dumnezeu, din punct de vedere medical fata având o stare foarte gravă şi cu prognostic rezervat privind revenirea la o viaţă normală.

 

Părinţii cred că viteza şoferului a agravat mult accidentul

După accident, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările.

Principala cauză a accidentului, a rezultat din primele cercetări ale poliţiştilor, este traversarea neregulamentară a minorei nesupravegheate.

Totuşi, părinţii fetei spun că dacă maşina nu avea viteză în localitate, leziunile nu ar fi atât de grave.

Aceştia cer o anchetă echidistantă şi cât mai rapidă din partea poliţiştilor rutieri şi a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, având în vedere situaţia medicală a micuţei. 

Foarte probabil, avocatul familiei Șerban va solicita o expertiză de specialitate, în cadrul căreia să se stabilească ce viteză avea maşina premergător accidentului. Asta în condiţiile în care accidentul s-a petrecut în localitate, unde limita de viteză este de 50 de kilometri la oră. 

Funcţie de acest detaliu esenţial se va stabili dacă în acest caz este vorba de o culpă comună ori dacă şoferului nu îi poate fi imputat nimic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drama cumplită a unei familii: fetiţă de 6 ani, în stare vegetativă, după ce a fost lovită de o maşină.
 Vizualizări articol: 4247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drama cumplită a unei familii: fetiţă de 6 ani, în stare vegetativă, după ce a fost lovită de o maşină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei