Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 202 (6912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Opt zile fără apă caldă, în loc de cinci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa caldă, a cărei revenire a fost așteptată de către suceveni sâmbătă, așa cum a fost anunțat inițial, a ajuns duminică dimineața la robinetele abonaților de la sistemul centralizat. Astfel, cele cinci zile care au fost anunțate pentru revizia de vară a sistemului de termoficare s-au transformat în opt, pentru că Bioenergy a oprit furnizarea căldurii necesare cu două zile mai devreme decât trebuia, din motive încă neelucidate.

„Pregătirea agentului termic necesar pentru furnizarea apei calde a durat mai mult decât ne așteptam, a trebuit să așteptăm să avem undeva la 60 de grade la sursă, la gardul centralei Bioenergy, pentru a putea prepara apa caldă în punctele termice. Dacă am fi dat drumul sâmbătă seara, riscam să stârnim alte nemulțumiri abonaților, deoarece o parte ar fi avut apă caldă, dar la un consum mare, la alții ar fi ajuns doar călâie, ceea ce iar nu era bine. De aceea am preferat să așteptăm să ajungem la parametrii normali de funcționare, încât duminică dimineața, consumatorii au avut parte de apă caldă, în regim normal”, a explicat directorul Thermonet Suceava, Mugur Corlățan.

Așa se face că revizia de vară nu a mai durat o lună de zile, cum se întâmpla când serviciul de termoficare era prestat de Termica, dar nici cinci zile, cât se dorea.

În același timp, este de remarcat faptul că reluarea furnizării apei calde s-a desfășurat fără incidente neplăcute, precum avarii, care ar fi afectat o mare parte dintre consumatori și ar fi generat oricum pierderi financiare și neplăceri consumatorilor.

Rămâne de văzut cât timp va fi menținută funcționarea sistemului de termoficare, în condițiile în care Bioenergy și Thermonet, firmele care se ocupă de producția, respectiv transportul și distribuția agentului termic, acuză mari pierderi în funcționarea sistemului.

Conform unei adrese transmise de Bioenergy, furnizarea agentului termic nu mai poate continua în condițiile actuale, din cauza pierderilor imense, de 40.000 de lei/zi la Bioenergy și aproape încă pe atât la Thermonet, motiv pentru care se solicită  Consiliului Local Suceava majorarea actualului tarif al gigacaloriei, la gardul centralei, de la 116 lei la 196,51 lei - preț avizat de ANRE.

În funcție de cât se va solicita în plus și pentru serviciile prestate de Thermonet, care taxează cu 180 de lei transportul și distribuția agentului termic, ar putea rezulta o dublare a prețului gigacaloriei, ceea ce va pune presiune atât pe bugetul local cât și pe consumatorul final.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt zile fără apă caldă, în loc de cinci.
 Vizualizări articol: 1465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt zile fără apă caldă, în loc de cinci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei