Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 202 (6912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie grea

Prețul gigacaloriei în Suceava ar putea crește la 470 de lei, fără TVA

Marţi, 11 Septembrie 2018 (15:41:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii sunt puși să aleagă între a trece iarna fără încălzire în sistem centralizat sau a plăti (direct și indirect), un preț de 470 de lei pe gigacalorie, fără TVA.

Prezent la Suceava, unde a discutat cu conducerea municipalității strategia de asigurare a încălzirii în iarna care se apropie, Adrian Bodea, acționarul firmelor Bioenergy și Thermonet, care asigură termoficarea centralizată a orașului, a anunțat că fără majorarea prețului actual al gigacaloriei, nu va funcționa în această iarnă.

Conform calculelor făcute, noul preț al gigacaloriei, la gardul centralei, ar urma să fie de 196 de lei, o altă creștere de tarif urmând să aibă loc și la prețul de transport și distribuție, care este de 180 de lei în prezent. În total, noul preț al gigacaloriei, conform acționarului celor două companii, ar urma să ajungă la 470 sau chiar 480 de lei, fără TVA.

„Nu putem intra în sezonul rece fără a avea aprobat acest tarif, pentru că nu putem susține activitatea”, a spus Adrian Bodea.

Propunerea de majorare a prețului energiei termice urmează să fie discutată în ședința de Consiliu Local de la finele lunii septembrie.

Rămâne de văzut dacă populația va plăti tot 240 de lei pe gigacalorie (diferența fiind subvenționată de la bugetul local), sau va fi stabilit un alt tarif de furnizare a energiei termice către sucevenii racordați la sistemul centralizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prețul gigacaloriei în Suceava ar putea crește la 470 de lei, fără TVA.
 Vizualizări articol: 2896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prețul gigacaloriei în Suceava ar putea crește la 470 de lei, fără TVA5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Situatia nu e asa de neagra cum se spune trimis de
(12 sep 2018, 00:39:50
Nu-i lasati sa mareasca pretul nici cu un leu, este ultima picatura care va varsa paharul dupa care nu se stie ce se va intampla. Ne aduceti in pragul DISPERARII!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei