Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 202 (6912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A doua etapă de admitere

Peste 100 de elevi fără evaluare națională s-au strecurat în rândul liceenilor fără minim de efort

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100 de absolvenți de gimnaziu din județ s-au strecurat în rândul bobocilor de liceu fără minim de efort.

Aceștia au fost admiși la liceu cu toate că nu au susținut probele evaluării de la finalul clasei a VIII-a, așa cum au făcut-o colegii lor de generație.

Cei 119 elevi admiși fără examen au dobândit statutul de licean doar pe baza mediilor din clasele V-VIII, cuprinse în cazul lor între 5,73 și 8,96.

 Metodologia permite ca elevii de clasa a VIII-a care nu au trecut prin probele evaluării naționale să primească statutul de licean, exact ca oricare coleg care a trecut prin focul evaluării naționale.

Cum se explică faptul că elevi fără examen încep liceul pe picior de egalitate cu elevi care au susținut examenul? Răspunsul e simplu, marea majoritate dintre elevii admiși pe ultima sută de metri, fără examen, aflându-se, la finele anului, în situații de corigență.

Astfel, situația școlară nu le-a permis să se înscrie la examenul de la final de gimnaziu, care se organizează doar într-o singură sesiune. Este un sistem absurd, metodologia permițându-le acestora să fie admiși doar pe baza mediilor de la liceu, fără să mai treacă print-o minimă evaluare înaintea ciclului liceal.

Aceștia și-au câștigat un loc în liceele unde au rămas locuri libere după prima etapă de admitere.

Tot în cadrul celei de-a doua etape de admitere, alți 38 de elevi care nu au fost repartizaţi în etapa anterioară sau care nu s-au înscris la liceu în perioada prevăzută de metodologie au fost repartizați la liceu.

Mediile lor de admitere sunt între 3,13 și 6,61. Patru dintre viitorii liceeni au medii de admitere mai mici de 4, aceștia fiind admiși la liceul din Dorna Candrenilor (agricultură), Colegiul Tehnic „Vasile Lovinescu” Fălticeni (agricultură și economic) și CT „Samuil Isopescu” Suceava (mecanică).

 

Saltul către o medie de trecere la bac este greu de făcut

Cât privește elevii care au intrat la liceu doar pe baza unui dosar de înscriere sau cu medii de admitere mediocre, „consecințele” vor fi evidente peste patru ani, când aceștia vor fi puși în fața primului examen important al lor, cel de bacalaureat.

În patru ani de liceu, saltul spre o medie de trecere la bacalaureat este greu de făcut, asta în cazul în care acești elevi mai ajung la finalul clasei a XII-a.

În prima etapă de admitere, aproape 1.000 de elevi cu medii de admitere mai mici de 5 au fost admiși în prima etapă de admitere la liceu. 82 de elevi au medii de admitere mai mici de 3, dintre care 60 au medii sub 2,5. Cea mai mică medie de admitere din acest an este 2,11 cu care figurează doi elevi, de la școala gimnazială din Pătrăuți.

 

Elevii care nu au fost admiși mai au șanse

Absolvenții clasei a VIII-a care, după cele două etape de admitere în liceu, au rămas nerepartizați sau din diverse motive nu au participat la repartizare pot solicita un loc liber la unitățile de învățământ unde mai sunt locuri libere.

209 locuri au rămas neocupate după cele două sesiuni de admitere la liceu, cele mai multe la colegiile tehnice și liceele tehnologice. Lista completă poate fi consultată de www.isj.sv.ro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de elevi fără evaluare națională s-au strecurat în rândul liceenilor fără minim de efort.
 Vizualizări articol: 2337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Peste 100 de elevi fără evaluare națională s-au strecurat în rândul liceenilor fără minim de efort2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei