Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 198 (6908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Măsuri necesare

Protest inedit al locuitorilor unei străzi din Ițcani, terorizați de traficul greu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii unei străzi din cartierul sucevean Ițcani, terorizați zi și noapte de mașinile care trec cu viteză pe strada lor, în special de cele cu tonaj mare, care nu respectă limitările legale, au demarat de câteva zile un protest inedit.

În fiecare seară, când vin de la muncă, își parchează mașinile în zig-zag pe stradă, pentru a forța șoferii să încetinească sau, mai bine zis, să respecte limitarea de viteză afișată, de 30 de km/h, ignorată cu bună știință de cei care circulă pe acolo.

Mai mult, oamenii stau în stradă și le atrag atenția celor care circulă cu camioane cu tonaj greu că s-au abătut de la traseu și sunt pe o stradă la care limita legală este de 3,5 tone - adică maxim un microbuz de marfă, nicidecum tiruri încărcate cu materiale de construcții, lemne sau alte mărfuri.

„Nu mai putem sta să ne uităm cum ne distrug casele și ne pun în pericol, pentru că nu respectă traseul, limitarea de viteză și nici cea de tonaj. Ne-am săturat să ne fie teamă pentru copiii noștri și pentru noi, la cum se circulă pe aici. Avem nevoie de ajutorul autorităților, să pună limitatoare de viteză și un separator de benzi, care să nu mai permită mașinilor de mare tonaj virajul pe această stradă”, spun reprezentanții celor 27 de familii de pe strada Biruinței, folosită ca legătură între principala arteră de circulație din Ițcani și strada Gheorghe Doja, pe care se ajunge în Burdujeni, iar de acolo spre Botoșani și Dorohoi.

În mod normal, ruta pe care ar trebui să se circule este alta, conform indicatoarelor rutiere, existând alternative de trafic inclusiv prin zone mai puțin populate, dar comoditatea șoferilor este maximă, încât preferă să intre pe o stradă unde restricția de viteză este de 30 km/h și cea de greutate de 3,5 tone, fără a respecta nici una dintre limitări, pentru a nu parcurge 800 de metri în plus, pe traseul indicat.

„Noi îi respectăm pe șoferi și nu blocăm strada, dorim ca și ei să ne respecte pe noi și să ne protejeze casele și viața. Respectând limita de viteză ne respectă pe noi ca cetățeni”, a spus Marius Marițanu, unul dintre cei care au decis să acționeze, pentru a trage un semnal de alarmă.

Locuitorii de pe strada Biruinței spun că aceasta nu a fost făcută pentru circulația de mare tonaj, asfaltul fiind turnat pe pământ, plus că și casele lor au chiar și 90 de ani vechime, încât sunt ușor afectate de trepidațiile care nu mai contenesc.

„Ni se dărâmă casele! La fiecare camion care trece avem câte un cutremur!

Am tăiat din ușă pentru că nu se mai închidea. Am schimbat ușa și deja se înclină și asta. Zilele trecute a ieșit draperia din perete, deși e prinsă în patru dibluri mari, a căzut de la vibrații”, a adăugat Marius Marițanu.

Principalele măsuri solicitate de către locuitorii străzii sunt marcarea trecerii de pietoni, realizarea unor „cocoașe” care să îi oblige pe șoferi să reducă viteza, precum și montarea unor stâlpi de plastic -  separator de benzi, la intrarea pe stradă, care să reducă unghiul de viraj, să-i oblige pe cei cu camioane mari să se ducă pe traseul stabilit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest inedit al locuitorilor unei străzi din Ițcani, terorizați de traficul greu.
 Vizualizări articol: 3314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Protest inedit al locuitorilor unei străzi din Ițcani, terorizați de traficul greu5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei