Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 198 (6908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Prima pe liste

O tânără din comuna Bunești a fost admisă cu cel mai mare punctaj la Școala de Agenți de Poliție Cluj-Napoca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără de 19 ani din comuna Bunești este fruntașă la admiterea de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Carmen Andreea Bucătariu a obținut cel mai mare punctaj, 98 din 100 posibile, la concursul de admitere, sesiunea august - septembrie 2018, organizat de unitatea clujeană.

Au fost destui candidați, mai exact 1.362, care au aspirat la o carieră în uniformă și care și-au depus dosarele de înscriere, concurența la debutul admiterii fiind de aproape 5 candidați pe un loc. În final, după susținerea probelor eliminatorii și a probei scrise de verificare a cunoștințelor de limba română și o limbă străină, au fost declarați admiși 134 de fete și 166 de băieți.

 

”Am vrut să merg pe acest drum”

Carmen Andreea este originară din satul Uncești, tânăra absolvind în 2017 Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni, profilul filologie.

Chiar dacă primele două încercări pentru admiterea la Academia de Poliție din București nu au avut rezultatele care să-i confere statutul de student al unității, tânăra nu a renunțat niciodată la visul său de a deveni om al legii.

S-a înscris în acest an pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca, a trecut cu brio de probele eliminatorii (examenul medical și proba fizică ce a constat într-un traseu utilitar - aplicativ), iar la proba scrisă a fost notată cu cel mai mare punctaj dintre toți contracandidații săi.

„Am vrut să merg pe acest drum, nu am dorit să încerc altceva care să nu mi se potrivească. Am avut emoții firești oricărui examen, însă eram deja obișnuită cu astfel de probe și mi s-a părut acceptabil. La proba sportivă au picat cei mai mulți, după care au rămas 3,1 candidați pe loc. La proba scrisă au fost 60 de întrebări la limba română și 30 într-o limbă străină, la alegere”, a povestit suceveanca.

Ea va intra în sălile de clasă pe data de 12 noiembrie, unde va studia timp de un an, după care va susține un examen de absolvire, care îi va conferi dreptul de a profesa. Și-ar dori să-și înceapă cariera de agent de poliție undeva în județul Suceava, rezultatul de pe parcursul anului de studiu urmând să dicteze locul de muncă al fiecărui elev.

 

Cei mai mulți candidați sunt din Cluj, Maramureș și Suceava

Dintre candidații admiși în această sesiune la Școala de Agenți de la Cluj-Napoca, cei mai mulți sunt din județele Cluj și Maramureș - câte 34, Suceava - 28, Bihor - 26 și Bistrița-Năsăud - 25. Din județele Mureș și Sălaj provin câte 23 de persoane admise, alte 22 fiind din Alba. Din județul Arad au fost admiși 14 candidați, iar din Hunedoara și Satu Mare - câte 12 candidați.

1.880 de elevi vor începe, din noiembrie, cursurile școlilor de poliție din țară (Câmpina, Cluj-Napoca, Oradea).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără din comuna Bunești a fost admisă cu cel mai mare punctaj la Școala de Agenți de Poliție Cluj-Napoca.
 Vizualizări articol: 4055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
O tânără din comuna Bunești a fost admisă cu cel mai mare punctaj la Școala de Agenți de Poliție Cluj-Napoca4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei