Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 198 (6908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extindere

Spitalul din Vatra Dornei pregătește construirea unui ambulatoriu nou, cu fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Municipal Vatra Dornei are în lucru proiectul de construire a unui ambulatoriu de specialitate, în imediata vecinătate, prin extindere. Managerul spitalului, Ioan Valentin Stan, a declarat, ieri, că proiectul este în faza de finalizare, cererea de finanțare a construcției, cu fonduri europene, urmând a fi trimisă după data de 15 septembrie la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est.

„Dorim să construim pentru ambulatoriu un corp de clădire nou, D+P+2E, în care să funcționeze cabinete pentru toate specialitățile din spital, precum și alte cabinete, care sunt foarte solicitate de populație. Ideea este să le aducem pe toate la un loc”, a afirmat managerul Stan.

Potrivit acestuia, ambulatoriul din Vatra Dornei are acum șapte cabinete, care funcționează în șase locații diferite din oraș. Este vorba despre cabinetul de medicină internă, cu program alternativ cu cel de neurologie, amplasat în clădirea de birouri a spitalului; cabinetul de pediatrie – în pavilionul central, lângă secția cu același profil; obstetrică-ginecologie – în secția OG, la parter; boli infecțioase - în pavilionul secției Boli infecțioase; pneumologie – în clădirea Dispensarului TBC; noul cabinet de diabet zaharat și boli de nutriție – în vechea policlinică.

 

În clădirea nouă vor fi și cabinete de specialități pe care ambulatoriul actual nu le are

În noul ambulatoriu, cabinetelor deja existente ar urma să li se adauge laboratorul de imagistică, unde vor funcționa radiologia și computerul tomograf, cabinete de recuperare și kinetoterapie,  de ORL, de psihologie, de urologie, de chirurgie generală, de ortopedie, de cardiologie, de îngrijiri paliative și de endocrinologie.

Valoarea totală a proiectului este de 2,3 milioane de euro. Managerul Valentin Stan a precizat că, pentru noile cabinete, spitalul are deja o parte dintre medicii specialiști, fie angajați, fie cu contract de prestări servicii, dar pentru altele, cum ar fi urologia, cardiologia sau endocrinologia, încă mai caută doctori.

Cele mai recente angajări de medici la Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt un medic specialist în diabet și boli de nutriție, care își va desfășura activitatea deocamdată în cabinetul ambulatoriu din fosta policlinică, autorizat de DSP marți, 4 septembrie a.c., și un medic ortoped din Târgu Mureș, recrutat anul trecut la un târg de job-uri și care din luna august a.c. este angajat cu contract de muncă, în urma susținerii concursului pe post.

În ceea ce privește darea în folosință a computerului tomograf, transferat din 2015 la Vatra Dornei de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, managerul Stan și-a exprimat speranța că în maximum trei săptămâni va primi autorizarea din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN). „Tomograful este instalat, este funcțional, așteptăm doar autorizarea CNCAN pentru a-l da în folosință”, a mai spus managerul spitalului dornean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul din Vatra Dornei pregătește construirea unui ambulatoriu nou, cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul din Vatra Dornei pregătește construirea unui ambulatoriu nou, cu fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei