Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 198 (6908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Recompensă

Copii de la Așezământul „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți, în tabără la Luncavița, la poalele Munților Măcin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți copii de la Așezământul „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți au participat, în perioada 20 – 27 august, într-o tabără („music camp”) la Luncavița, la poalele Munților Măcin. După cum a povestit Dan Alexandru Arhire (voluntar), doctor în muzică în cadrul Universităţii de Arte ,,George Enescu” Iaşi şi profesor de chitară, coordonatorul trupei „Studio 201” a Aşezământului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie”, copiii au avut parte de câteva experiențe în premieră, care cu siguranță vor reprezenta peste ani amintiri de preț. Toate aceste experiențe de neuitat au fost posibile cu sprijinul câtorva profesioniști și oameni de o calitate umană excepțională, „totul într-un concurs de împrejurări, care chiar și pentru un sceptic ar fi fost evident că este dirijat de o mână providențială”, după cum au spus organizatorii. Tabăra, povestesc participanții, a început într-un mod particular, cu două zile petrecute la Iași, ulterior mutându-se în Dobrogea, în comuna Luncavița, la poalele Munților Măcin. La Iași, nucleul formației Studio 201, „călit și sudat în cei 3 ani ai săi de activitate”, a pășit pentru prima oară într-un studio de înregistrări, dotat la cele mai înalte standarde, după cum a povestitDan Alexandru Arhire,„și pus la dispoziția copiilor în mod altruist de către un vechi <mecena>al trupei, prof. Petran Paveliuc”. „Copiii, deși amatori, au dat dovadă de multă stăpânire de sine și precizie, iar cele două sesiuni maraton de lucru, concentrarea maximă, biciul nemilos al metronomului și mai ales prezența la <butoane>a unui magician și expert al sunetului, conf. univ. dr. și compozitor Dan Spânu, au condus către închegarea unui CD cu 8 cover-uri, atât în limba română, cât și în engleză sau italiană. Când nu au fost în studioul de înregistrări, cele 6 fete împreună cu Narcis, toboşarul și totodată unicul băiat din formație, au avut parte de o ședință foto la superlativ, pentru care le rămânem profund recunoscători specialistei în arta fotografică, Gabriela Doboș, fiului ei, Elias și întregii Agenții Pro Image. Cu o ingeniozitate nebănuită și de-a lungul unui simplu pietonal, obiectivele sofisticate ale camerei foto au surprins instantanee senzaționale, pe care abia așteptăm să le admirăm într-un viitor album”, a povestit profesorul-voluntar Dan Alexandru Arhire.

 

Muzică și voie bună

Membrii trupei „Studio 201” au ajuns și pe malul drept al Dunării, în comuna Luncavița, foarte aproape de rezervația unică în țară, Valea Fagilor, mai precis la Agropensiunea Valea Fagilor, o locație de vacanță ca un muzeu, „așezată într-un peisaj desprins parcă din tablourile lui Monet și pusă la dispoziție timp de 5 zile de familia domnului Marian Ilie, un veritabil dinamizator al comunității locale”, după cum au explicat organizatorii. Pe lângă repetițiile în aer liber, drumeția pe vârful Țuțuiatu și legendele zonei, copiii au fost copleșiți de numeroși inimoși și apropiați ai familiei Ilie, care i-au primit ca pe niște vechi și dragi prieteni, deși se întâlniseră pentru prima dată. Meritul imens al acestei „reuniuni” îl are, spun reprezentanții Așezământuluide Copii de la Rădăuți, jurnalistul Alex Dima (Pro TV), „cel care constituie așadar veriga dintre Așezământul de Copii <Sf. Ierarh Leontie> din Rădăuți și colectivul Primăriei din Luncavița, ambele povești arătându-le în emisiunea <România, teiubesc!>”. Trupa „Studio 201” a concertat mai bine de 45 de minute, în cadrul evenimentului de Mountain Bike, organizat anual de Asociația Explorer la Luncavița. „Publicul, format din împătimiţi de ciclism montan sosiți din toată țara, a însuflețit momentul cu aplauze numeroase, refrene la unison, strigăte repetate de bis și lacrimi de emoție. Și precum bine spune cântecul semnat de Adi Beznă, care s-a și auzit în acea noapte în jurul focului mocnit, am fost <cu toții cu lupii laolaltă, în țara cealaltă>. O țară plină de speranță, de prietenie, de modestie și de civilitate, unde lupi flămânzi după curaj, demnitate, credință, adevăr și virtute s-au înhăitat cu gândul nepremeditat de a doborî orice urmă de clătinare sau deznădejde din sufletele noastre”, povestesc participanții. „Pentru noi, membrii trupei Studio 201 a Așezământului de Copii <Sf. Ierarh Leontie? din Rădăuți, toți acești oameni pe care i-am întâlnit de-a lungul unei săptămâni încărcate ne vor rămâne demne modele de urmat și pilde vii ale <dragostei de aproape>, exprimate complet dezinteresat și fără filosofie. Tuturor un gând adânc de prețuire și mulțumire și nu în ultimul rând oblăduitorilor noștri, Maica Ecaterina și Părintele Iustin, fără de care marea familie a Așezământului nu ar putea dăinui”, au transmis membrii trupei. Elevii trupei îi mulțumescși profesoruluiDan Alexandru Arhire, „pentru temeinicia implicării la nivelul echipei noastre şi îi recunoaştem meritele reflectate în pregătirea copiilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii de la Așezământul „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți, în tabără la Luncavița, la poalele Munților Măcin.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Copii de la Așezământul „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți, în tabără la Luncavița, la poalele Munților Măcin5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei