Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 198 (6908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A doua etapă

Liceele și școlile profesionale sunt în plină admitere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai sunt doar câteva zile până când clopoțelul va vesti începutul unui nou an școlar, perioadă în care liceele fac ultimele selecții pentru locurile rămase libere atât la clasele profesionale, cât și la învățământul liceal.

Locuri libere sunt pentru toți elevii care au terminat ciclul gimnazial și încă nu sunt înscriși la liceu, fie pentru că nu au participat, fie pentru că nu au fost repartizaţi în etapa anterioară de admitere.

Și clasele profesionale cu o durată de trei ani vin cu o ofertă generoasă pentru elevii care vor să învețe o meserie care să le asigure intrarea rapidă pe piața muncii și câștiguri frumoase. Locuri au rămas neocupate pentru cele mai multe dintre calificări, astfel că în funcție de aptitudini elevii își pot găsi o specializare potrivită lor.

 

A doua etapă a admiterii la liceu

Absolvenții de clasa a VIII-a care vor să urmeze liceul și vor o diplomă de bac pot opta doar pentru locurile rămase libere în urma admiterii din vară, liceele din județ dispunând de 366 de locuri neocupate în prima etapă.

Astăzi este ultima zi de înscriere a absolvenților, urmând ca pe 7 septembrie să se desfășoare repartizarea absolvenţilorîn ordinea descrescătoare a mediei de admitere sau a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (pentru cei fără evaluare națională).

Repartizarea se face în ședință publică organizată de Inspectoratul Școlar Suceava.

Elevii care s-au aflat în situație de corigență vor fi admiși la liceu fără nota de la evaluarea națională, de la finele clasei a VIII-a. Având în vedere că acest examen se organizează într-o singură sesiune, înainte de susținerea corigențelor, practic, elevii nu au mai avut cum să susțină probele.

 

Locuri libere la profesională

Pentru învățământul profesional și cel dual repartizarea celor înscriși pentru a doua etapă a admiterii este programată pentru 7 septembrie.

Managerii școlarii au prezentat oferta claselor profesionale pe tot parcursul anului școlar, subliniind mai ales posibilitatea inserției promoțiilor de absolvenți pe piața muncii, dar și avantajele acestui tip de învățământ (bursa profesională de 200 de lei sau 400 de lei pentru învățământul dual, certificate de calificare profesională, posibilitatea efectuării de practică în condiții de muncă reale).

Chiar și așa, aproape jumătate dintre oferta liceelor nu și-a găsit candidați, iar din cele 1.680 de locuri disponibile, 816 au rămas neocupate, fiind scoase la bătaie în etapa a doua de admitere în învățământul profesional.

Locurile libere în fiecare liceu, pe fiecare specializare în parte, pot fi consultate pe pagina Inspectoratului Școlar Județean Suceava - www.isj.sv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceele și școlile profesionale sunt în plină admitere.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liceele și școlile profesionale sunt în plină admitere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei