Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 198 (6908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Maricela Cobuz consideră că 2018 a fost anul în care au fost realizate investiţii uriaşe în domeniul sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, consideră că 2018 este anul în care în domeniul sănătăţii au fost realizate investiţii uriaşe. Într-o declaraţie politică susţinută în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, Maricela Cobuz a precizat faptul că Ministerul Sănătăţii şi Guvernul PSD-ALDE au investit anul acesta în sistemul de sănătate, în modernizarea acestuia şi crearea unui sistem sanitar performant.

Ea a explicat că una dintre principalele investiţii în domeniul sănătăţii a fost dotarea a 34 de spitale din ţară cu 14 computere tomograf, 24 de aparate RMN şi un sistem informatic PACS (Sistem de Comunicare şi Arhivare Imagistică  - Picture Archiving and Communication System), în valoare totală de 19,8 milioane euro. Maricela Cobuz a subliniat că şi Spitalul Judeţean Suceava a primit, în luna iunie, un aparat RMN, pe care l-a dat în folosinţă începând cu data de 1 iulie.

„De asemenea, s-au achiziţionat echipamente medicale pentru secţiile de Chirurgie Generală şi Mari Arşi, dar şi echipamente medicale pentru sistemul de telemedicină pentru UPU (Unităţile de Primire a Urgenţelor) în 102 spitale din România. Din fonduri europene nerambursabile s-a decis modernizarea cabinetelor din ambulatoriul spitalelor”, a precizat deputatul PSD de Suceava. Ea a adăugat că Ministerul Sănătăţii a implementat şi şapte programe de screening, pentru cancer de col uterin, cancer de sân, cancer colorectal, pentru hepatită, pentru bolile cardiovasculare, pentru diagnosticul precoce al tuberculozei, precum şi programe destinate gravidei şi copilului. Cobuz a spus că aceste programe beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 193 milioane de euro.

Maricela Cobuz a amintit şi că la finalul lunii august, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat opt unităţi mobile complet utilate şi dotate pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin în rândul femeilor din zonele defavorizate, care au ajuns la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, Institutul Regional Oncologic Iaşi,  Institutul Oncologic din Bucureşti, Institutul Naţional Pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti.

„Pe lângă investiţiile în infrastructura medicală şi programele naţionale de sănătate, au fost crescute salariile pentru personalul medical din spitalele publice, astfel aceştia sunt primii care au ajuns la ţintele salariale propuse pentru anul 2022 în Legea privind salarizarea unitară a bugetarilor”, a mai declarat Maricela Cobuz. Nu în ultimul rând, deputatul PSD de Suceava a precizat că investiţiile uriaşe pentru domeniul sănătăţii din România au contribuit la scăderea exodului medicilor, obiectiv inclus în actualul Program de Guvernare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz consideră că 2018 a fost anul în care au fost realizate investiţii uriaşe în domeniul sănătăţii.
 Vizualizări articol: 1343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Maricela Cobuz consideră că 2018 a fost anul în care au fost realizate investiţii uriaşe în domeniul sănătăţii1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei