Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 198 (6908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţă şi tupeu

Şofatul fără permis ori cu permis fals, sport naţional pe străzile din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au întocmit în doar câteva ore şase dosare penale pe numele a cinci bărbaţi şi o femeie prinşi în trafic deşi nu aveau drept de a conduce. Aceştia fie nu aveau permis de conducere, fie au prezentat permise de conducere false. Constatările au fost făcute marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri şi sunt un exemplu cu privire la jungla de pe şoselele din judeţul nostru. Din păcate, de la astfel de cetăţeni care îmbină inconştienţa şi tupeul se poate ajunge uşor la accidente cumplite, adevărate tragedii. Iar în judeţul nostru avem multe exemple în acest sens, unele chiar foarte recente, de la finele săptămânii trecute.

 

Permis ucrainean despre care există suspiciuni că ar fi falsificat 

Marţi, în jurul orei 13.15, poliţişti de la Șcheia au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că pe DN 17, în localitate, s-a produs un accident. Din cercetări a rezultat că un bărbat de 59 de ani, din Bistriţa-Năsăud, nu a adaptat viteza autoturismului pe care îl conducea şi a intrat într-un stâlp electric, pe care l-a avariat.

Accidentul în sine nu a fost grav, rezultând pagube materiale.

Conducătorul auto le-a prezentat poliţiştilor pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile ucrainene, acesta declarând faptul că a lucrat în Ucraina timp de 6 luni şi acolo a susţinut examenul, obţinând permisul de conducere, deşi nu vorbeşte limba ucraineană.   

Bărbatul nu are permis de conducere românesc. 

Poliţiştii au suspiciuni serioase privind autenticitatea permisului de conducere şi au întocmit dosar penal pentru comiterea  infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „fals material în înscrisuri oficiale”, continuând cercetările. 

 

Un echipaj de la Preuteşti a prins doi tineri fără permis în zece minute

Seara, la 18.30, poliţiştii de la Marginea  au oprit pentru control, pe un drum comunal neclasificat din Burla, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani. Tânărul nu este posesor de permis de conducere.

Aproximativ la aceeaşi oră, 18.30, şi poliţiştii de la Preuteşti au tras pe dreapta maşina condusă de un tânăr în vârstă de 27 de ani, care nu este posesor de permis de conducere.  

Poliţiştii din cadrul aceluiaşi echipaj au încercat să oprească, aproximativ zece minute mai târziu, un autoturism al cărui şofer, când a văzut echipajul, a mai rulat în jur de 20 de metri, după care a luat-o la fugă pe jos. La fel a făcut şi pasagerul din dreapta sa.

Poliţiştii au stabilit ulterior că la volan s-a aflat un tânăr de 23 de ani, tot localnic, care nu este posesor de permis de conducere.  

Aşadar, acelaşi echipaj a prins doi tineri fără permis, în interval de zece minute.

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 4.30, o patrulă de la Secţia Dărmăneşti a oprit pentru control pe DN 2, în apropiere de intrarea în municipiul Suceava, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 29 de ani, din comuna Marginea. Acesta le-a spus poliţiştilor că are permis eliberat de autorităţile din Marea Britanie, dar nu l-a putut prezenta. Respectivul nu are permis de conducere eliberat de autorităţile române.

 

Tânără care avea deja un dosar penal, prinsă în trafic cu un permis sloven falsificat

În fine, poliţiştii au mai lămurit, tot în data de 4 septembrie, cazul unei tinere în vârstă de 30 de ani, din Horodnic de Sus, care, trasă pe dreapta în timp ce conducea o maşină, pe 19 august, a prezentat la control un permis cu însemnele autorităţilor din Slovenia. Poliţiştii suceveni au solicitat Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Poliţiei Române verificări privind autenticitatea permisului de conducere, iar răspunsul primit pe 4 septembrie a fost clar şi le-a confirmat suspiciunile:  femeia de 30 de ani nu figurează în bazele de date ale poliţiei slovene ca fiind deţinătoare de permis de conducere.

Poliţiştii au mai stabilit că aceeaşi tânără mai are un dosar penal din anul 2014, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În noile condiţii s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii unei noi infracţiuni de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „fals material în înscrisuri oficiale”.

Din fericire, în toate cazurile de mai sus, cei care s-au urcat la volan fără a avea permis au fost opriţi la timp, înainte de a produce vreo nenorocire.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şofatul fără permis ori cu permis fals, sport naţional pe străzile din Suceava.
 Vizualizări articol: 2115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şofatul fără permis ori cu permis fals, sport naţional pe străzile din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei