Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 186 (6896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De neoprit

Trei tineri sunt cercetaţi în 11 dosare de furturi auto comise în ultimele luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri din comuna Mitocu Dragomirnei sunt cercetaţi de poliţişti şi procurori, după ce au fost consideraţi principalii suspecţi de comitere a mai multor furturi auto, cel puţin în acest an. Ei sunt cercetaţi într-un număr de 11 dosare penale, pentru furt calificat de maşini şi din maşini, tentative la infracţiunea de furt calificat, precum şi furt în scop de folosinţă.

Infracţiunile comise de cei trei s-au petrecut în comuna Mitocu Dragomirnei, suspecţii reuşind să sustragă în această perioadă mai multe autoturisme parcate pe drumuri din comună sau bunuri din interiorul acestora, folosind în unele cazuri maşinile pentru a se plimba în timpul nopţii pe drumurile publice. Cercetările privind aceste furturi au fost derulate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Adâncata, care au reuşit în urma activităţilor operative şi de adunare a probelor identificarea celor trei suspecţi, tineri cu vârste între 16 şi 18 ani, cu domiciliul în comuna Mitocu Dragomirnei.

 

Furturi pe bandă rulantă

Infracţiunile comise de cei trei suspecţi, Andrei Florin Cuţitar, de 18 ani, Gheorghe Voina, de 18 ani, şi Dafin-Ionel C., de 16 ani, au debutat în primele nopţi ale lunii ianuarie. Mai precis, în noaptea de 3/4 ianuarie, Andrei-Florin Cuţitar împreună cu Dafin Ionel C. a sustras, prin folosirea cheii de contact originale, autoturismul Renault Kangoo aparţinând unei femei de 54 de ani, din localitate, care se afla parcat în faţa locuinţei proprietarei. Cei doi au condus maşina pe drumurile publice din localitate, abandonând-o pe un drum din satul Lipoveni. Ei au furat din autoturism 200 de lei şi cheia de contact a maşinii, încercând să sustragă şi alte bunuri din alte două autoturisme parcate în faţa imobilului proprietarei, prejudiciul fiind evaluat la suma de 1.000 de euro şi 200 de lei.

O altă infracţiune a fost comisă de cei doi suspecţi de 18 ani în timpul nopţii de 9/10 ianuarie, când au încercat să sustragă din faţa casei unui bărbat de 50 de ani, din Mitoc, un autoturism VW Golf, pe care nu au reuşit să-l pornească prin ruperea firelor din interior, prejudiciul fiind evaluat la suma de 700 de lei.

Tânărul de 16 ani a pătruns în seara de 27 martie în interiorul unei autoutilitare VW, de unde a sustras o borsetă cu 3.500 de lei şi 50 de euro, iar împreună cu Andrei Florin Cuţitar avea să pătrundă în noaptea de 15/16 aprilie în curtea unei locuinţe, unde cei doi au spart geamul lateral al unei maşini VW Golf, din interiorul căreia au furat 400 de euro, 140 de lei şi un aparat GPS, evaluat la suma de 495 de lei. În aceeaşi noapte, în jurul orei 01.00, cei doi au încercat fără succes să fure mai multe lucruri dintr-un VW Polo, tentativele de furt continuând şi în zilele de 17 şi 18 aprilie, respectiv în noaptea de 21/22 mai, când au intrat prin efracţie în locuinţa unor persoane din comună.

Cei trei au pus la cale furtul unui autoturism Renault Kangoo în timpul nopţii de 25/26 mai, cu care s-au deplasat pe drumurile din comună, abandonându-l apoi. O ultimă escapadă a fost organizată de Andrei Florin Cuţitar împreună cu tânărul de 16 ani în timpul nopţii de 23 iulie, când, folosind chei de contact originale, au furat din faţa porţii proprietarului un autoturism VW Golf 3, pe care suspectul de 18 ani l-a condus şi abandonat pe un drum, fără a avea permis de conducere.

 

Cercetările sunt continuate

În urma identificării celor trei suspecţi şi a administrării probelor adunate de poliţişti, dosarele instrumentate în aceste cazuri de infracţiuni au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care au luat decizia cercetării în stare de libertate a suspecţilor Gheorghe Voina, de 18 ani, şi a minorului Dafin Ionel C., de 16 ani. Suspectul Andrei Florin Cuţitar, de 18 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, prin ordonanţa organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din data de 21 august, a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Miercuri la prânz a fost audiat de către procurori, care au luat decizia cercetării în continuare a acestuia sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei tineri sunt cercetaţi în 11 dosare de furturi auto comise în ultimele luni.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei tineri sunt cercetaţi în 11 dosare de furturi auto comise în ultimele luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei