Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 186 (6896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pericol în trafic

Drumul judeţean Siret-Dărmăneşti, crăpat la propriu din cauza alunecărilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un drum judeţean important este afectat grav de alunecări pe o porţiune de câteva sute de metri, siguranţa traficului fiind pusă în real pericol. Este vorba de DJ 209D Dărmăneşti – Şerbăuţi – Calafindeşti – Bălcăuţi – Negostina – Siret, porţiunea afectată fiind în zona satului Botoşeniţa Mare, comuna Calafindeşti.

Este vorba practic de două zone în care asfaltul este în „valuri”, sub presiunea alunecărilor. Ce este mai grav este că drumul s-a crăpat la propriu pe axul şoselei. Oameni din zonă au încercat să acopere gaura din asfalt cu pietre şi au semnalizat-o cu mai multe crengi, pentru ca şoferii să fie avertizaţi şi să ocolească acea porţiune. Dacă cei care circulă zilnic pe DJ 209D cunosc porţiunea de drum cu probleme şi reduc viteza, pentru şoferii care nu sunt din zonă groapa din mijlocul carosabilului prezintă un risc major de producere de accidente rutiere.

Localnicii spun că porţiunea respectivă de şosea a fost întotdeauna cu probleme, probabil din cauza infiltraţiilor de la suprafaţa solului. Lucrările capitale executate la drum în anul 2011 nu au putut rezolva însă această problemă.  

Trebuie spus că drumul afectat de alunecări a fost în ultimii ani în stare şi mai proastă, la un moment dat circulându-se pe un singur sens de mers. S-a intervenit punctual în mai multe rânduri, drumul fiind reparat, însă problemele au reapărut.

DJ 209D Dărmăneşti-Siret este folosit ca rută alternativă pentru DN 2 (E 85), asigurând accesul spre punctul de trecere a frontierei Siret. Drumul judeţean a fost modernizat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 2, şi a fost recepţionat pe 15 mai 2011.

Proiectul a vizat reabilitarea a aproape 27 de kilometri de drum şi a 58 de podeţe, cu o valoare de 22 de milioane de lei. Exceptând porţiunea critică de la Botoşeniţa Mare, per ansamblu DJ 209D se află într-o stare bună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul judeţean Siret-Dărmăneşti, crăpat la propriu din cauza alunecărilor.
 Vizualizări articol: 2721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drumul judeţean Siret-Dărmăneşti, crăpat la propriu din cauza alunecărilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei